~Selamat Datang~

Monday, March 7, 2016

Zara Aufa masuk taska

hi... setelah 2 tahun kami berusaha menjaga sendiri permata hati, akhirnya mengalah untuk masuk kan zara ke taska... kenapa masuk taska?
  1. kesian dekat zara setiap hari buat rutin yang sama kat rumah.
  2. zara dah pandai cakap, since kami berdua xsempat nak buat home school, ni je la jalan yang kami nampak...
  3. zara xpandai berkawan... kalau pergi mana2 tempat yg ramai budak, dia buat xtau je... hahaha... so masuk taska biar dia belajar berkawan.
  4. zara xnak makan.... dengan harapan hantar taska, tgk ramai budak makan, dia akan makan (penuh harapan ni)
  5. zara dah xnak kena tinggal rumah nenek... so, sebelum ni kalau jadual kerja sy dan suami clash, zara kena tinggal 2-3 hari kat rumah nenek.... mmg bila kena tinggal, dia xnampak kitorg dia ok... tp masa nak hantar tu, sampai je lorong depan rumah nenek, dia dah berlagu sakan.. umi pon jd berlagu dlm hati... heheheh
anyway.. apa yg kitorg target, semua tercapai.. alhamdulillah... 2 minggu pertama, setiap hari zara menangis bila kena hantar g taska... and kami bukanlah parent yg paranoid, anak nangis terus nak tukar taska... so, keraskan hati & doa supaya zara tenang hati nak g taska...

alhamdulillah... masuk bulan kedua... xboleh saja2 skip sbb zara akan happy bersenang lenang nk duduk rumah, so akan say 'NO' bila umi tanya 'ESOK PERGI TASKA YE'... hahhaha... tp tiap bali taska tu, penjaga tu ckp 'ZARA MAKAN BANYAK DAH SKRG NI.. SIAP BERTAMBAH'... alhamdulillah....
and the moment bila tiap kali umi nak ambil zara blk taska, umi tgk zara gelak2, amik kasut sendiri, so umi tau, zara sebenarnya happy... dan dah pandai berdikari... alhamdulillah...
1st week kat taska

dia nak join aktiviti

ok.. agak diva di situ anak

aktiviti buat sandwich and picnic

mengenal oren
okay.. gambar ni ofkos la dpt dr cikgu dia... alhamdulillah... syukur