~Selamat Datang~

Friday, December 23, 2011

~Sri Kota-UITM Machang-PPUKM~

aSSALAMUALAIKUm
sELAMAT pAGI
Salam Sejahtera
Salam Satu Malaysia

hARI NI sy de MOOD nk update BLOG..
SO! ini adalah penerangan yang sepatutnya,,,,

actually, aq memang dah letak notis berhenti kerja kat sri kota since end of september.... so, my due date for last day working adalah 31 Dec 2011 kat sri kota.... kenapa aq letak jawatan? bukan sebab aq xhappy kerja kat sri kota... aq happy... and aq puas hati... kenapa aq puas hati? sebab aq da kawan2, ada sister yang memahami... doktor yang sporting.. and ramai kawan dah boleh dikatakan semua department...dan yang paling penting, sri kota sangat sesuai untuk freshie.. senang untuk belajar.. carik pengalaman... dan sebagainya... SO, aq berhenti adalah kerana aq dapat tawaran daripada UITM MACHANG, untuk jawatan JURURAWAT U29, PUSAT KESIHATAN KAMPUS UITM.

UITM MACHANG: mengikut perancangan, sepatutnya aq dah kena lapor diri 18/12/2011... tp, 2,3 minggu sebelum tarikh lapor diri ni, aq dah g KELANTAN, dah g UITM MACHANG, dah g tgk tempat, dan juga dah pergi carik RUMAH SEWA kat sana... so, masa kat sana, tengah jalan2 kat KELANTAN tu, my MOM called from here, bgtau yang surat dari PPUKM sampai... and guess what? aq DITAWARKAN JAWATAN JURURAWAT U29 di PUSAT PERUBATAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA... YEAY!!! ni yang aq tunggu...

PPUKM: balik sini, aq terus email ke penolong pendaftar UITM yang aq tolak tawaran dia, even aq dah settlekan semua kelengkapan yang diperlukan, dan aq terus jawap panggilan UKM dan inform yang akan lapor diri pada 3hb Jan 2012... kenapa aq pilih PPUKM drpd UITM? sebabnya, mak aq xkasi aq nk g keje kat kelantan pulak... then dia suruh pilih kerja dekat... lgpun kalo keje dekat senang sikit drpd aq keje jauh, sebatang kara, xda kawan2 or sesiapa kat sana... and BF aq, and family dia pun xsetuju aq nak g keje jauh....


Dan sekarang, aq tengah menghabiskan masa di rumah... menghabiskan cuti tahunan aq yang banyak.. ada dekat 18 Hari ok! sepanjang 18 hari tu aq duduk rumah... dan semalam aq dah settlekan semuanya, walaupun terpaksa wat medical checkup lagi sekali, jumpa persuruh jaya sumpah lagi sekali, carik rumah lagi sekali.. tp, xpela... asalkan aq jalankan tanggungjawab.. dengar cakap mak... kerja dekat dengan dorg... semua sekali la... ALHAMDULILLAH~

~majlis perpisahan saya~






~ni separuh yang ada... kenapa majlis perpisahan? sebab saya nak g keje tempat lain... hehehe... btw, thanks semua... akan merindui anda semua!~