~Selamat Datang~

Saturday, April 9, 2011

~semalam yg kesian~

semalam tersangatlah kesian kat diri aq, dan jugak sister....
sister tu, "ward manager" aq la.... macam supervisor la...

kenapa kesian kat aq?
ok... 1st sekali mestilah kena kesian kat diri aq sendiri sebelum kesian kat org lain kn.... ish.... sedih la.... masa hr rabu, sorg member aq letak jawatan... so, kitorg jd xcukup staff blk... kebetulan budak tu letak jwtn pg, then ptg tu sepatutnya dia keje... tp, sbbkn dia letak jwtn, aq la yg disuruh membuat o.t... kesiankan sister punya psl, sibuk dok mencari org, aq pon rela hati la.... so, xpe la on that day aq keje double shift.... yg jd mslhnya, hr khamis tu... aq double shift jugak.... penat gila2... kerja2 sampaikan balik umah, letak je kepala dah tido.... tp, skrg ni aq xbrape nk sihat sgt... 3,4 pagi dah terbangun...
ok.. straight pd cerita, semalam dah la kul 4pagi aq dah bangun... batuk2 xblh tido... pastu terus mandi siap2 g keje... DOUBLE SHIFT lg lak tu utk second day... huuuu~~ mula2 ok je... sekali ada 2 patient aq tu wat hal lak... lepas sorg, aq dh inform dktor condition patient, sorg lg wat hal... dua2 pulak tiba2 boleh sesak nafas... yg sorg tu pulak, boleh plak panic xtentu pasal... strees kejap- dah la dua2 patient DR yg garang... xlama lps aq inform condition patients, DR tu pon sampai.... DR tu ngamuk2 sbb dia xbg patient tu berjalan g toilet, p patient tu pergi jugak, aq pulak yg kena marah... HAREM betul... stress aq.... pastu cte DR ni ngamuk, bawak sampai ke ptg... dh la patient ramai... bygkn kalo ward aq total patient ada 40 org, 4 je staff nurse, tp DR yg dtg dekat 5,6 org, dtg satu masa, pastu nk marah2 itu ini, semua benda xkena... ishh~~~ ptg tu pulak, aq xtau la mcm mana nk ckp, tp, bertambah tensen tergado ngan bf aq pulak... terus hilang mood... kepala ntah kemana, badan ntah kemana... lost-

kesian kat sister sebab..
DR yg garang tu marah2 kan aq td, siap marahkan sister and semua benda terus sampai ke pihak atasan... DR tu ckp ward aq ni busy, tp xcukup staff... bagus bukan? tp, lg kesian sebab sister kena marah dgn MATRON iaitu ketua kejururawatan hospital aq, sbb ada la staff aq yg lupa charge patient sebelum bg patient balik ke, apa ntah.... sister tu xtahan betul... dah la ngan DR A yg dtg round ngamuk2 satu ward ni.... ngan DR B pon dok marah sister sbb de klik aq yg xinform kat DR B pasal patient dia sebelum patient tu balik.... haih~ mcm2 hal....

atlast, patient yg tersangatlah degil tu punya pasal, sbbkn dia aq kena mrh, sbbkn dia jugak DR tu marah2 sampai ke pihak atasan, last2 transfer patient tu g HDU... biar 1:1 yg dok tgk dia.... xdela mcm kitorg ni yg nisbah 1 nurse 10 patient,, 1:10... haih~

~btw, aq dah berbaik ngan BF aq... TQ love~
jumpa di bruno mars concert esok...=)

No comments:

Post a Comment