~Selamat Datang~

Friday, February 18, 2011

~yes! gembira+sedih~ huuu

semalam aq kena keje double shift.. its ok la sbb mmg aq yg wiling... and berbangga sgt sbb senior n sister dah de kepercayaan kat aq.. sbbnya pg tu blh plak xde org ganti utk sorg staff MC... so, aq la kena jd incharge and aq jugak kena jd medication nurse... huu~~~ awalnya mmg xde pe masalah.. mmg slow and steady la... semuanya berjalan lancar... n pg tu, sister offer aq ckp nk hanta g training e.c.g kos seminggu dengan sorg super senior and sorg senior... and aq plak junior... hahahha... happy2... then ptg tu pulak, masa doktor lau yg garang gila2 tu wat round, boleh plak dia cakap kat sister aq ni "good" hahahha... bangga2.. sebab sister pon ckp aq ngan laila bagus... oh yeay! happy2.... alhamdulillah~

tetapi...

lewat ptg tu pulak... huu~~~ sedih.... ada plak member yg MC siang td dtg, hanta surat resign.. huu~~~ dah pulak.... sengal.. resign la 2,3 mggu lg ke... kenapa aq sedih? haaa.... sbbnya, bila dia resign, automatik jadual kami semua akan dirombak! how damn la...! then, sister ckp, "saya xdpt nk hanta kamu, sbb jadual semua akan bertukar... so, maybe kamu kena naik shift malam next week... so, kamu xdpt nk attend training tu".. huu~~ nangis kejap dlm hati... bukan senang nk dpt peluang ni... dah la aq junior~... huu... sedih2... n lg 1, kalo betul la jadual aq nite mggu dpn, xdptla nk hanta bf ku fly ke sabah awal bulan 3 nnt.. sory b..~~

Wednesday, February 16, 2011

~tangisan + wanita~

saya suka menangis... mungkin sbb sy seorang perempuan... atau mungkin sbb hati saya lembut... atau mungkin juga sebab saya anak bongsu... atau mungkin sebab saya anak manja.. atau mungkin juga sebab saya sering dimanjakan... ntahlah... yg pasti sy mmg suka nangis... tp, sy xsuka nangis depan org... sy suka nangis dalam diam... best jugak kdg2... try la kalau boleh.. =)

kadang2 tu, kalau marah pon saya menangis, kalo sedih lagi la menangis, sakit hati pon saya boleh menangis... hahahah... tp, kalo merajuk, even nak nangis pon, sy akan tahan... then buat2 la mensibukan diri supaya xlayan sgt rajuk hati.. heee... cewek ke saya ni? xla... luaran saya xmcm ni... try la tanya kawan2 saya... dorg mesti cakap susah nak nampak saya ni marah ke, nangis ke depan org.. betul kn kwn?

okay.. kenapa saya suka menangis? yang sebenarnya, bila menangis, saya akan tenang... semua benda akan lepas bersama air mata yang mengalir tu... lagipon, biasa saya nangis malam2.. so, penat nangis, saya tido la.. hahahah..
dulu, saya pernah kena tengking... seumur hidup 21tahun xpernah kena tengking ke, or kena marah macam tu... terus bergenang je airmata time tu... tp, kawal je la... sy xnak nangis depan2 org... tp, pernah jugak saya nangis depan org... time tu, nangis teruk2 gila2 punya... macam dah mati laki... hahhah... ye la... kita dah letak kepercayaan 100% kat org tu, org tu tipu kita... (haih~ frust kejap teringat cita lama.. huu~~)

sekarang, pukul 11.23pm, masa saya ngah menaip ni pon, airmata saya meleleh je... hai la baba- menangis je la keje ko kn? ish2... tp, xpe... saya nangis diam2.. bukan meraung2... bukan nyusahkan org pon.... nnt letih senyap la... kdg2 tu kan, dlm kete pon sy boleh tahan nangis... org kalo betul kenal dengan saya, mesti tahu sgt perubahan2 diri saya ni... sebab saya suka bercakap, lg2 dengan org tersayang.. bf ke, mak ke, akak ke, abg ke, bestie2 sy lg la... kadang2 tu, dah xde cita nk cakap, pasal kerja2 saya pon leh jadi bahan bualan... sampaikan kdg2 tu setiap pe yg jadi kat ward, semua la saya cita kat umah.... tp, sy bukan la seorang yang banyak cakap bila bersama rakan kerja, rakan seperjuangan, mahupun rakan taulan... hahahah

lg satu, saya ni suka sangat menjaga hati org.. tp, kdg2 niat baik saya selalu disalah ertikan... tak tahu la... mungkin cara penyampaian saya salah, atau cara pemahaman org thdp sy lain... ntahla... org kata, jangan jaga hati org sgt... nanti kita sendiri makan hati.... betul la tu... tp, xsalah kan jaga hati orang utk kegembiraan atau kebahagiaan..=)

okay;
ntah apa yg saya dah merepek ni;
mood macam swing2... ahahhaha
korg pulak macam mana?

Tuesday, February 15, 2011

padan muka aq.. hahaha

sebenarnya hr tu de la ckp kat mak, nak tukar hp baru kalo de rezeki... sekali, selang 2,3 hari.. elo2 je aq bangun tido.. tekan2 button hp konon2 nk baca msj, sekali blank je yg aq dapat... haram jadah tol... hp rosak rupanya... ngadu2 kat hby thru ym.. suruh dia call, boleh je answer call lg.. tp, tu la... lampu skrin nyala kejap, terpadam... haaa.. padan kan muka aq... skrg ni, elok2 angan2 nk tukar hp, dah kena realisasikan... haih~ xtau la hajat tercapai ke x ni ha... huuu~~~ sedih2

Thursday, February 10, 2011

~kesedihan~

hmm, tiba2 rasa mcm sedih gila.. nak nangis la bagai2... haih~ xtau la kenapa... hmm, rindu kat bf sy... lama dah xjumpa... pastu, dah seminggu xbercakap ngan ayah saya.. nak tahu kenapa? biarlah rahsia... then, my bestie pon ada problem dgn family dia... dok ngadu ngan saya... hmm... sy pulak, nk mengadu ngan sapa? bila cerita benda2 yg serius, org dok main2kan pe yg kita katakan, mcm nk mrh je... tp, nk wat mcm mana? xsemua org akan paham apa yg kita rasa kn? haih~ masa gaji hr tu da spend duit nk byr ptpn.. pastu ada org terdesak minta tolong, sy tlg la dia.. bukan org lain pon.. skrg, sy dh dpt surat amaran ptpn sbb xbuat pembayaran lg... so, sape pulak nk tlg saya? hu~~

Sunday, February 6, 2011

~gila depress bila cuti hanya stay kat rumah.. then, tgg berdua je ngan mom.. pastu me dok sorg2 dlm bilik..~

Saturday, February 5, 2011

=)

baca ttg berita skrg ni, negara arab sedang mengalami rusuhan... tiba2 macam teringat, dulu ustazah pernah cakap, tanda2 kiamat, apabila negara2 islam musnah... so, macam terpanggil pulak nak cai tentang tanda2 kiamat... terbukak pulak satu blog ni yang entri pasal tanda2 kiamat... so.. mari renungkan... muhasabah diri..=)
----> "abg kat dapur tgh tgk tv"...

----> "ada kat depan tu ngan ank tgk tv depan"..

----> "ha'ah... kat umah de dua tv"...

---->"abg tgk cita binatang ni.... harimau, singa.... hehehheeh"...

-oh damn! i hate u! fullstop.

Wednesday, February 2, 2011

~Kenapa saya selalu -ve berbanding +ve?~

  1. sbb sy pernah dikecewakan and mengecewakan... so, bg saya, banyak yang dikatakan tu, lebih banyak drama daripada realiti kecuali kalo dah memang sesuatu perkara itu terjadi dan mempunyai bukti.
  2. sbb kepercayaan saya terhadap seseorang selalu dihampakan, diperkotak-katikan dan dipermain2kan.
  3. sbb harapan yang selalu diberikan kepada saya, hanya akan tinggal kenangan.
  4. sbb sy telah didik utk menghormati seseorang, atau menghormati pasangan, tp, bila pasangan tidak hormatkan saya, so sy akan mula menjadi -ve terhadap mereka.
  5. yg utama.. hati sy sebenarnya tersangatlah lembut... bila semua perkara negatif2 yg berlaku keatas diri saya sepanjang umur sy skrg ni, ni la yg membuatkan saya lbh bersikap -ve berbanding +ve... TETAPI, walaupun fikiran sy terlalu banyak memikirkan -ve, saya mampu bersikap +ve... so, ia xkan memberi kesan buruk kepada saya, mahupun org lain... sekian-