~Selamat Datang~

Monday, January 24, 2011

~belajar memasak~

itu la dia.. tajuk entri pon dah terang2 ckp.. gua kena belajar masak dah sekarang nie.. haih~ asyik kena bebel je... nak kahwin kena pandai masak... umur pon baru je 21tahun 2bulan... hahahah.. tp, xpe... utk kebaikan diri sendiri jugak...
so, today gua de belajar buat kek batik... hahaha... mesti korg yg pro masak, mesti dah gelak guling2 kan? sbb benda paling senang nak buat sebenarnya.. tp, kemalasan punya pasal la ni... MALAS kn penyakit yang paling teruk tapi, xde penawarnya lagi... hikhik.. xpe2.. i/allah akan hilang dah malas tu.. sbb dah ada minat nak belajar masak... setakat ni, kalo takat masak2 air tu, goreng2 tu, pandai la... ni nak belajar banyak lagi... kalo x, hari2 la kena bebel gamaknya...
nak tahu kena bebel dgn sape? ehem.... tettt~~~~

Sunday, January 23, 2011

#zaman sekolah part 1#

hai readers~
sila jgn gelak sampai terguling2 tgk gambar2 bawah ni...
ni la hakikat, gambar aq masa zaman sekolah2 menengah dulu...
hahahaha...

Ni gambar xingat masa form brape... form 3 xsilap... kat klang time ni.. sambut bufday d-la..

ni pulak gambar kat depan umah lama irma... time ni celebrate bufday dia.. ni pon time form 3 xsilap.. hee... tgk la aq yg chubby.. hahaha

ni pon time form 3.. ni bestie sy jugak masa sekolah kat rz.. hee... gamba ni time baru blk dr tuisyen kot... ntahla.. xingat dah... hee...

dua gambar kat atas ni xingat masa form 3 or form 4, rasanya masa form 4 sbb dah jd EXCO PBSM chapter klang 2006... hahahah... hitam gilO kulit den haa...

gambar yg sweet and chubby kat atas ni plak, masa prom nite 2007 xsilap.. time ni dah jd ex-exco dah... chubby gilo la masa ni... berat badan pon 60kg xsilap... hahaha

ni gambar masa graduasi form 5.. hee.. gambar xclear..

mesti pelik kenapa kawan2 aq lain2 kn? okay... masa form 1 aq sebenarnya sekolah kat STAJ, sama ngan dila, ema, ca.. bestie2 kat gamba 1+2 tu... pastu de skolah menengah baru bukak kat tmpt kitorg, kitorg pon bertukar la kesana masa form 2... so, kitorg sekolah kat SMKBBSS masa form 2...
pastu masa hujung tahun aq form 2 tu, ayah aq ajak pindah rumah asal kitorg balik kat kg idaman, iaitu rumah aq yg skrg ni, sbbnya sebelum tu kitorg duduk quaters kastam... so, masa form 3 tu, aq masuk la SMK(P) RAJA ZARINA... kat situ la aq kenal mereka2 ni... Fara, E, Dila, Huda, Aby.. so, kami pon menjadi la kamcing sampai sekarang...
tp, event aq ni dah pindah sekolah, aq masihlah berkawan baik sehingga kini dengan mereka2 yang membesar dengan aq.. hee... tp, de gak yg telah menghilangkan diri... peace..=)

Wednesday, January 19, 2011

  1. happy bithday mom! i love u
  2. penat gilo sbb smlm keje mlm and patient ramai
  3. esok semua org cuti thaipusam
  4. esok jugak bufday hby~ cmne ek? mlm ni keje lg... bantai tertido sampai 3ptg mcm hr ni, cmne nk buek?

Tuesday, January 18, 2011

kamu lebih suka pasangan kamu homatkan kamu kerana sikap berhemah kamu, atau takut kan kamu kerana panas baran kamu?
saya bosan dengan dunia remaja saya...

Thursday, January 13, 2011

~anak menantu xguna~

td ada seorang lelaki yang kacak bergaya dengan pakaian yang sangat kemas... mungkin kerja pon bagus... tp, ada ke patut dia xingt nama bapak mentua dia yang masuk ward... sampai depan kaunter, dia g tgk board nama patient... pastu dia call bini dia gamaknya... pastu dia tanya kami yang dok perhatikan dia ni... dia tanya..
si lelaki:"patient name ...... ada kat bilik mana ya?"
nurse: oh... bilik sekian....
si lelaki: "dia boleh balik kan hari ni? sy mahu ambik dia...
nurse: oh.. kamu ni siapa?
si lelaki: sy anak menantu dia...

haih~ xpaham.....

Friday, January 7, 2011

~kalau bukan sebab mak ayah, belum tentu korg berjaya la~

mana pergi tanggungjawab korang sebagai anak kalau dah mak or ayah korg sakit, masuk ward, korg just tau letak maid jaga, then korg dtg hanya sekali sekala? xpaham betul dengan perangai korg ni... mentang2 la mak or ayah tu dah uzur, korg pulak kaya and mampu nk gajikan maid, mampu nk bayar bil hospital berlama2, so.. korg biar je la mak korg tu dok berlama2 ek? event doktor dah bg bwk blk pon, korg nk jugak dia stay kat hospital kenapa? haih~ xpaham betul....

Tuesday, January 4, 2011

~kenangan itu menyakitkan~

kadang2 kenangan itu menimbulkan kerinduan yang amat menyakitkan.... hahahah... yeah~ mentang2 umur dah meningkat ke dewasa awal.... hikhik.. kalo xsilap la apa yang aq belajar dulu, 21tahun merupakan fasa permulaan menuju ke alam dewasa... so, kita panggil dia dewasa awal... hahahah.... betul! sangat xtipu... saya sangat merindui zaman persekolahan saya, usia keremajaan saya... dan semuanya yang membuatkan sy kerinduan gila~ dan saya amat merindukan kenangan yang mengembirakan... luv u mr.alwi!