~Selamat Datang~

Friday, December 23, 2011

~Sri Kota-UITM Machang-PPUKM~

aSSALAMUALAIKUm
sELAMAT pAGI
Salam Sejahtera
Salam Satu Malaysia

hARI NI sy de MOOD nk update BLOG..
SO! ini adalah penerangan yang sepatutnya,,,,

actually, aq memang dah letak notis berhenti kerja kat sri kota since end of september.... so, my due date for last day working adalah 31 Dec 2011 kat sri kota.... kenapa aq letak jawatan? bukan sebab aq xhappy kerja kat sri kota... aq happy... and aq puas hati... kenapa aq puas hati? sebab aq da kawan2, ada sister yang memahami... doktor yang sporting.. and ramai kawan dah boleh dikatakan semua department...dan yang paling penting, sri kota sangat sesuai untuk freshie.. senang untuk belajar.. carik pengalaman... dan sebagainya... SO, aq berhenti adalah kerana aq dapat tawaran daripada UITM MACHANG, untuk jawatan JURURAWAT U29, PUSAT KESIHATAN KAMPUS UITM.

UITM MACHANG: mengikut perancangan, sepatutnya aq dah kena lapor diri 18/12/2011... tp, 2,3 minggu sebelum tarikh lapor diri ni, aq dah g KELANTAN, dah g UITM MACHANG, dah g tgk tempat, dan juga dah pergi carik RUMAH SEWA kat sana... so, masa kat sana, tengah jalan2 kat KELANTAN tu, my MOM called from here, bgtau yang surat dari PPUKM sampai... and guess what? aq DITAWARKAN JAWATAN JURURAWAT U29 di PUSAT PERUBATAN UNIVERSITI KEBANGSAAN MALAYSIA... YEAY!!! ni yang aq tunggu...

PPUKM: balik sini, aq terus email ke penolong pendaftar UITM yang aq tolak tawaran dia, even aq dah settlekan semua kelengkapan yang diperlukan, dan aq terus jawap panggilan UKM dan inform yang akan lapor diri pada 3hb Jan 2012... kenapa aq pilih PPUKM drpd UITM? sebabnya, mak aq xkasi aq nk g keje kat kelantan pulak... then dia suruh pilih kerja dekat... lgpun kalo keje dekat senang sikit drpd aq keje jauh, sebatang kara, xda kawan2 or sesiapa kat sana... and BF aq, and family dia pun xsetuju aq nak g keje jauh....


Dan sekarang, aq tengah menghabiskan masa di rumah... menghabiskan cuti tahunan aq yang banyak.. ada dekat 18 Hari ok! sepanjang 18 hari tu aq duduk rumah... dan semalam aq dah settlekan semuanya, walaupun terpaksa wat medical checkup lagi sekali, jumpa persuruh jaya sumpah lagi sekali, carik rumah lagi sekali.. tp, xpela... asalkan aq jalankan tanggungjawab.. dengar cakap mak... kerja dekat dengan dorg... semua sekali la... ALHAMDULILLAH~

~majlis perpisahan saya~






~ni separuh yang ada... kenapa majlis perpisahan? sebab saya nak g keje tempat lain... hehehe... btw, thanks semua... akan merindui anda semua!~

Thursday, October 6, 2011

~dilema~

last week aq dpt offer dr UITM.. untuk jawatan jururawat pusat kesihatan kampus... at 1st mmg aq suka gila! tp, tu masa belum baca isi kandungan surat la... sekali baca... anda akan DITEMPATKAN DI UITM KELANTAN, KAMPUS MACHANG.. uhuuuu.... terus terdiam! mom tanye, dpt apa? aq jwb, keje kerajaan mak... terus mak aq ckp.. haa! pergi la... bukan senang nak dapat... aq diam... mak tanye lg.. dpt kat mana? Kelantan mak.... mak aq selamber je ckp, xpela... pergi je la dulu.. terima je tawaran tu... haa....

malam pertama yang aq dpt surat tu, xlena tidur aq dibuatnya... pusing sana xkena, pusing sini xkena... memang ni yg aq nk.. mmg ni yang aq mintak... memang aq bersyukur dengan peluang ni, tapi aq takut gila nk ckp ngan encik hubby... belum pape lg, belum tanya dia lagi, aq dah nangis dulu dah... huaaaa.....

kebetulan malam tu dia call.. 2,3 pagi, aq dah terlelap... dalam lena xlena tu aq terlepas ckp kat dia... dia pun mcm dgr xdgr suara aq, dia kata xpayah pergi... nanti kita discus... hmm... masa tu dia kat muar... esoknya, aq gtau bdk2 kerja aq... sume suruh pergi.. kawan2... makcik, pakcik, adik beradik, sume suruh g... maklum la kan, dapat keje gomen...

sabtu lepas, aq jumpa dia... bincang2, aq ckp ngan dia, aq nk terima jawatan tu, sebab aq tgk kat ward aq, keje dah 10tahun pon gaji sikit, xde apa sijil post basic, xde apa kelebihan, cuma pengalaman.. so, aq nk pergi... lagipun mak suruh pergi... kena dengar cakap mak kan... atlast dia kata pergi la... terima tawaran tu... alhamdulillah..... thanks encik hubby...<3

aq rasa happy... tp, dlm hati????

Monday, August 8, 2011

bukan yg pertama, tp mungkin yg terakhir...

hai~
lama xonline... bersarang dah blg saya... maaf-

blog ni utk dia-
buah hati saya-
hmm, smlm, kita jumpa, u kata dah setahun 4 bulan... sekejap je kan?
then u tanya sal kita pernah bebuka puasa kat ampang, tp i dah lupa...
then u kata i lupakan saat manis kita berdua.. hheehe
hee... bukan sengaja untuk lupa, tp dah banyak sangat kenangan kita berdua..=)

ni untuk semua-
untuk korg kat luar sana, jgn takut bercinta untuk kali kedua dan seterusnya... pengalaman akan cuba dan sentiasa membantu kita...
saya mengaku dia bukan cinta pertama, tp saya harap, saya cinta terakhir dia...
hr tu, pernah sekali tu tengah jalan2, saya cakap: u jgn tinggalkan i tau...
dia balas: i akan tinggalkan u syg, bila i mati nnt...
huu~~ sedih kejap dalam hati...

sebelum ni saya bercinta.. hampir 3tahun, 3tahun for nothing.... keep on dipermainkan, bersabar... curang, bersabar.... lama2 sabar pun ada batasnya....
tp, alhamdulillah.. keputusan yang saya ambik dulu xsia2.... cuma kena memberi peluang kepada yang sedia ada... tipulah kalo saya kata, mula2 kenal akan terus rasa cinta? x.. mmg x...
saya dah bf saya dr dunia yg berbeza... saya nurse, dia asst director...
tp, sy kenal dunia dia, dia kenal dunia sy...
sy pergi theater teman dia, g tengok bola sokong minat dia...
dan dia, berubah utk saya.. dah hilang panas baran dia... dah xde nk bersosial xtentu hala....
and now n on, kita akan beusaha, usaha n terus berusaha utk kekal bahagia...

saya cuma harap, bahagia ni kekal selamanya.... bukan hanya untuk sementara....=)

Thursday, June 9, 2011

~kenapa dia?~

hari ni sy teman bestie sy di opis... membuat kerja dia...=)
then skype with hby...
ni hasilnya...





him cute... for me...=)
dia jugak lucu... suka buat sy happy...
thanks b..=)

Wednesday, April 27, 2011

Friday, April 22, 2011

~encik: tolong sedar diri sikit~

ENCIK:
saya ni dah ada BF, awk pon dah ada GF, sy dah stalker FB awk... xpyh lah nk gebang2... awk jugak ckp, GF awk tu bakal lawyer... family awk, makcik, pakcik sume dah kenal... siap dah g bercuti sama ngan family awk kn? BAGUS.. sgt bagus...

ENCIK:
ingat x dulu, sy terus terang dah ngan awk, sy mmg xde hati langsung dengan awk, kita hanya kawan.. kawan.. dan terus berkawan.... Encik sendiri dah tau siapa BF sy, Org mana, n Ecik tahu syg sygkn dia....

ENCIK:
stop la panggil sy syg... sy xsuka.... stop la msg sy walaupun hanya kadang2... sy xperlukan semua tu... sy bukan budak2 la.... awk ckp walau ada GF, sy tetap masih dlm hati awk, sampai sekarang/. oho~~ ini nonsense... teramatlah DRAMA KING... sedangkan, kita mmg xpernah bercinta, xpernah bermesra, berjumpa pon sekali sekala... TAK PAHAM.

ENCIK:
dalam hati sy, ada dia... untuk dia... dan hanya dia.... xkn ada ruang untuk ENCIK. SEKIAN-

Saturday, April 9, 2011

~semalam yg kesian~

semalam tersangatlah kesian kat diri aq, dan jugak sister....
sister tu, "ward manager" aq la.... macam supervisor la...

kenapa kesian kat aq?
ok... 1st sekali mestilah kena kesian kat diri aq sendiri sebelum kesian kat org lain kn.... ish.... sedih la.... masa hr rabu, sorg member aq letak jawatan... so, kitorg jd xcukup staff blk... kebetulan budak tu letak jwtn pg, then ptg tu sepatutnya dia keje... tp, sbbkn dia letak jwtn, aq la yg disuruh membuat o.t... kesiankan sister punya psl, sibuk dok mencari org, aq pon rela hati la.... so, xpe la on that day aq keje double shift.... yg jd mslhnya, hr khamis tu... aq double shift jugak.... penat gila2... kerja2 sampaikan balik umah, letak je kepala dah tido.... tp, skrg ni aq xbrape nk sihat sgt... 3,4 pagi dah terbangun...
ok.. straight pd cerita, semalam dah la kul 4pagi aq dah bangun... batuk2 xblh tido... pastu terus mandi siap2 g keje... DOUBLE SHIFT lg lak tu utk second day... huuuu~~ mula2 ok je... sekali ada 2 patient aq tu wat hal lak... lepas sorg, aq dh inform dktor condition patient, sorg lg wat hal... dua2 pulak tiba2 boleh sesak nafas... yg sorg tu pulak, boleh plak panic xtentu pasal... strees kejap- dah la dua2 patient DR yg garang... xlama lps aq inform condition patients, DR tu pon sampai.... DR tu ngamuk2 sbb dia xbg patient tu berjalan g toilet, p patient tu pergi jugak, aq pulak yg kena marah... HAREM betul... stress aq.... pastu cte DR ni ngamuk, bawak sampai ke ptg... dh la patient ramai... bygkn kalo ward aq total patient ada 40 org, 4 je staff nurse, tp DR yg dtg dekat 5,6 org, dtg satu masa, pastu nk marah2 itu ini, semua benda xkena... ishh~~~ ptg tu pulak, aq xtau la mcm mana nk ckp, tp, bertambah tensen tergado ngan bf aq pulak... terus hilang mood... kepala ntah kemana, badan ntah kemana... lost-

kesian kat sister sebab..
DR yg garang tu marah2 kan aq td, siap marahkan sister and semua benda terus sampai ke pihak atasan... DR tu ckp ward aq ni busy, tp xcukup staff... bagus bukan? tp, lg kesian sebab sister kena marah dgn MATRON iaitu ketua kejururawatan hospital aq, sbb ada la staff aq yg lupa charge patient sebelum bg patient balik ke, apa ntah.... sister tu xtahan betul... dah la ngan DR A yg dtg round ngamuk2 satu ward ni.... ngan DR B pon dok marah sister sbb de klik aq yg xinform kat DR B pasal patient dia sebelum patient tu balik.... haih~ mcm2 hal....

atlast, patient yg tersangatlah degil tu punya pasal, sbbkn dia aq kena mrh, sbbkn dia jugak DR tu marah2 sampai ke pihak atasan, last2 transfer patient tu g HDU... biar 1:1 yg dok tgk dia.... xdela mcm kitorg ni yg nisbah 1 nurse 10 patient,, 1:10... haih~

~btw, aq dah berbaik ngan BF aq... TQ love~
jumpa di bruno mars concert esok...=)

Wednesday, April 6, 2011

~crisis~

  • kenapa aq pilih nk jd nurse?
memang 1st dulu aq join nursing sbb akak aq suruh amik nursing... and lgpon ayah aq suka aq belajar kat KUIS tu... ok la... 3tahun belajar mmg la seronok.. praktikal semua kat hospital besar.. hospital kerajaan.... then, bila dah kerja, mula2 tu seronok... kena marah ke, patient ramai ke, salah silap ke, semua mcm leh admit lg.... tp, bila baru2 ni kerja OT bagai nk rak pon, gaji masih sikit lg... then, 2-3 hari lepas kena marah ngan doktor depan patient, semata2 sebab lambat bagi ubat.... kadang2 tu sangat2 tak tahan bila ward tengah busy gilak, sampai 7jam ko kerja hanya menghadap medication trolley, xsempat nk rehat, even xsempat nk duduk pon... sakit jugak la ko rasa... bila ada 20 lbh patients, then ubat yg patut bg pukul 4, tp kul 7xhabis2 lg... masuk lg 2,3 org patient baru yg ko kena amik darah pulak, kena insert branula la ape.... tu belum lg ko kena jawab call bell patient yg bnyk bunyi complaint itu dan ini.... ditambah pulak dapat rakan sekerja yang hanya tahu menengok, mengarah. dan membuat ko macam kuli, anak buah xmakan apa lg, tp TEAM LEADER dah pergi makan kat pantry.... haih~ terasa sangat sakit hati...
  • bila dah sakit hati, malas pulak nk berkerja nanti... ikhlas ke hati?
ni la dia... bila dah mula sakit hati, serba serbi la mula rasa macam xkena je.... badan penat... 7jam kerja berdiri je, esoknya nk g kerja, dpt pulak partner yg xbest lg, mesti nk mandi, siap2 g kerja pon rasa berat hati je.... mmg la bf aq selalu ckp, jgn 'racist'... mmg pengalaman yg buat aq jd racist bila berkerja ni.... tp, xsemua la... bukan aq nk ckp diri aq bagus... tp, tempat aq ni mmg mcm ni.... mmg racist... kalo ko sorg2 je keje ngan dorg, xde geng ke, mmg kaw2 la ko jd kuli.... mmg sedap je dorg mengarah itu ini... pastu ngumpat2 bahasa yg kita xpahami.... haih~ sakit hati lg.... ish... tp, kalo dorg pulak yg sorg2 xde geng.. haa... ko tgk la mcm mana dia leh kutuk kawan baik dia pulak kat ko... p xpela... itu semua benda2 remeh yg masih boleh ignore.... cuma bila bab semua benda ko nk kena buat tu, atau ko kena buli ke, kena marah sbb benda2 remeh tu, mula la ko akan sakit hati.... mula nk mrh.. mula nk ckp itu dan ini.... then nnt, ko nk jumpa patient pon, rasa mcm xsedap je nnt.... bila tgh mrh, jumpa patient, patient bnyk bunyi, mula la nk naik angin.... dpt patient yg ok, ok la... dpt yg xok, ko blk kena complaint lg.... ish...

  • boleh x kalo aq nk tukar bidang kerjaya?
tiba2 mcm terfikir sampai mcm ni, sbb kerja nurse ni seronok bila kita ikhlaskan hati.... semua akan happy je sbb setiap satu yg kita buat tu ibadah kalo betul caranya.... tp, ntahla.... kdg2 xtahan ngan kesibukan yg buat kerja xhenti2 xdpt rehat... kdg tu xtahan ngan perangai doktor.... tu la dia... sbbkn kita ni nurse je.... kena paham la perangai doktor2 yg GILAK ni.... dia stress, dia lpskn kat kita... suka2 hati dia je.... ish.... kalo nk tukar kerjaya, nk jd apa?

  • kahwin?
kenapa seawal usia 22tahun ni aq dh ckp psl kahwin kat bf aq? ye.. kdg2 pikir tu, mmg la muda lg... tp, mak ayah aq dah tua... fikiran dorg xsama macam aq ke.. bf aq ke... atau sesiapa.... lgpon, mak aq xnak org mengata... maklum la... kami kn asalnya kg... bukannya bandar... dia xnk org mengata,... kehulu-kehilir kemana2, tp xde ikatan apa....haih~ ntahla.... tp, bila lama2 dok tanye benda yg sama je... mak aq dok tanye bila bf aq nk dtg la... aq jd bosan pulak... xkn aq nk paksa2 bf aq kn... aq pon belum tentu ready sepenuhnya... aq fedup la ckp benda ni.... xtau nape... tiba2 rasa macam dh xnk pikir.... nntla....

  • sambung belajar?
ye... mmg dr dulu aq pikir nk smbg belajar... tp, aq xtau bila aq nk mulakan.... kat mana nk mulakan.... ntahla... stress kejap- bye

Friday, March 25, 2011

~bufday abg syg sy~


hahaha....
ni haa...
abg syg sy....


kenapa pic dia lain?
sbb ni abg saya...
mmg la abg syg..
abg kandung yg sy syg...
lgpon ada sorg je abg... haruslah kena syg kn?
dia garang... tp, penyayang...
tp, xde la dia tgk cite korea.. macam lagu yg budak tu nyanyi tu... hahahah

btw,.. happy birthday bro!
luv u..
dah semakin tua...=)
24tahun...

***okeh! sape nk jd kakak ipar sy?

Thursday, March 10, 2011

~melihat diri sendiri sebelum menilai kesalahan yg lain~

air mata yg gugur, sesuci hati yang ikhlas menyayangi....
air mata yg gugur bukan kerana perasaan benci, mahupun menyesali...
air mata yg gugur adalah disebabkan hati yg luluh amat menyintai....
airmata yg gugur adalah utk kesedaran diri....
air mata yg gugur kerana kekecewaan terhadap diri sendiri...
air mata yg gugur kerana tidak mengerti....
air mata yg gugur hanya untuk kepuasan diri....

Tuesday, March 8, 2011

salahkah wanita tak ahu memasak?

terbaca satu artikel menarik....
link kat sini:

**tp, kalo kita buat mcm ni skrg ni, xkawen la gamaknya nnt.... kena give and take ciket... kita belajar utk dia, dia belajar utk kita... xperlu sampai menjadi imam, cukupla sekadar menjadi pembimbing keluarga...=)**

Wednesday, March 2, 2011

~beza antara kita~

apa pendapat korg ttg blog lelaki and perempuan?

pendapat aq, kalo blog org pompuan ni, dia suka cita pasal diri dia, org yg dia syg, family, bf, bestie, kwn2, sakit hati dah sebagainya... and ada jugak blog org pompuan ni ditubuhkan utk suka mengumpat org sana sini.. hahahah.... xpe.. tu semua hak individu... and ada jugak yg rajin buat tutorial blog.. ada jugak yang buat jualan dalam blog...

org lelaki pulak mcm mana?

pendapat aq, jarang la dorg ni akan tulis pasal cintan cintun ni... pasal awek ke... dorg mesti akan suka tulis pasal kerja dorg, kerjaya dorg, hidup dorg, bola.. jarang lg yg aq jumpa nk post blog pasal kisah cinta dorg je....

betul x?

Friday, February 18, 2011

~yes! gembira+sedih~ huuu

semalam aq kena keje double shift.. its ok la sbb mmg aq yg wiling... and berbangga sgt sbb senior n sister dah de kepercayaan kat aq.. sbbnya pg tu blh plak xde org ganti utk sorg staff MC... so, aq la kena jd incharge and aq jugak kena jd medication nurse... huu~~~ awalnya mmg xde pe masalah.. mmg slow and steady la... semuanya berjalan lancar... n pg tu, sister offer aq ckp nk hanta g training e.c.g kos seminggu dengan sorg super senior and sorg senior... and aq plak junior... hahahha... happy2... then ptg tu pulak, masa doktor lau yg garang gila2 tu wat round, boleh plak dia cakap kat sister aq ni "good" hahahha... bangga2.. sebab sister pon ckp aq ngan laila bagus... oh yeay! happy2.... alhamdulillah~

tetapi...

lewat ptg tu pulak... huu~~~ sedih.... ada plak member yg MC siang td dtg, hanta surat resign.. huu~~~ dah pulak.... sengal.. resign la 2,3 mggu lg ke... kenapa aq sedih? haaa.... sbbnya, bila dia resign, automatik jadual kami semua akan dirombak! how damn la...! then, sister ckp, "saya xdpt nk hanta kamu, sbb jadual semua akan bertukar... so, maybe kamu kena naik shift malam next week... so, kamu xdpt nk attend training tu".. huu~~ nangis kejap dlm hati... bukan senang nk dpt peluang ni... dah la aq junior~... huu... sedih2... n lg 1, kalo betul la jadual aq nite mggu dpn, xdptla nk hanta bf ku fly ke sabah awal bulan 3 nnt.. sory b..~~

Wednesday, February 16, 2011

~tangisan + wanita~

saya suka menangis... mungkin sbb sy seorang perempuan... atau mungkin sbb hati saya lembut... atau mungkin juga sebab saya anak bongsu... atau mungkin sebab saya anak manja.. atau mungkin juga sebab saya sering dimanjakan... ntahlah... yg pasti sy mmg suka nangis... tp, sy xsuka nangis depan org... sy suka nangis dalam diam... best jugak kdg2... try la kalau boleh.. =)

kadang2 tu, kalau marah pon saya menangis, kalo sedih lagi la menangis, sakit hati pon saya boleh menangis... hahahah... tp, kalo merajuk, even nak nangis pon, sy akan tahan... then buat2 la mensibukan diri supaya xlayan sgt rajuk hati.. heee... cewek ke saya ni? xla... luaran saya xmcm ni... try la tanya kawan2 saya... dorg mesti cakap susah nak nampak saya ni marah ke, nangis ke depan org.. betul kn kwn?

okay.. kenapa saya suka menangis? yang sebenarnya, bila menangis, saya akan tenang... semua benda akan lepas bersama air mata yang mengalir tu... lagipon, biasa saya nangis malam2.. so, penat nangis, saya tido la.. hahahah..
dulu, saya pernah kena tengking... seumur hidup 21tahun xpernah kena tengking ke, or kena marah macam tu... terus bergenang je airmata time tu... tp, kawal je la... sy xnak nangis depan2 org... tp, pernah jugak saya nangis depan org... time tu, nangis teruk2 gila2 punya... macam dah mati laki... hahhah... ye la... kita dah letak kepercayaan 100% kat org tu, org tu tipu kita... (haih~ frust kejap teringat cita lama.. huu~~)

sekarang, pukul 11.23pm, masa saya ngah menaip ni pon, airmata saya meleleh je... hai la baba- menangis je la keje ko kn? ish2... tp, xpe... saya nangis diam2.. bukan meraung2... bukan nyusahkan org pon.... nnt letih senyap la... kdg2 tu kan, dlm kete pon sy boleh tahan nangis... org kalo betul kenal dengan saya, mesti tahu sgt perubahan2 diri saya ni... sebab saya suka bercakap, lg2 dengan org tersayang.. bf ke, mak ke, akak ke, abg ke, bestie2 sy lg la... kadang2 tu, dah xde cita nk cakap, pasal kerja2 saya pon leh jadi bahan bualan... sampaikan kdg2 tu setiap pe yg jadi kat ward, semua la saya cita kat umah.... tp, sy bukan la seorang yang banyak cakap bila bersama rakan kerja, rakan seperjuangan, mahupun rakan taulan... hahahah

lg satu, saya ni suka sangat menjaga hati org.. tp, kdg2 niat baik saya selalu disalah ertikan... tak tahu la... mungkin cara penyampaian saya salah, atau cara pemahaman org thdp sy lain... ntahla... org kata, jangan jaga hati org sgt... nanti kita sendiri makan hati.... betul la tu... tp, xsalah kan jaga hati orang utk kegembiraan atau kebahagiaan..=)

okay;
ntah apa yg saya dah merepek ni;
mood macam swing2... ahahhaha
korg pulak macam mana?

Tuesday, February 15, 2011

padan muka aq.. hahaha

sebenarnya hr tu de la ckp kat mak, nak tukar hp baru kalo de rezeki... sekali, selang 2,3 hari.. elo2 je aq bangun tido.. tekan2 button hp konon2 nk baca msj, sekali blank je yg aq dapat... haram jadah tol... hp rosak rupanya... ngadu2 kat hby thru ym.. suruh dia call, boleh je answer call lg.. tp, tu la... lampu skrin nyala kejap, terpadam... haaa.. padan kan muka aq... skrg ni, elok2 angan2 nk tukar hp, dah kena realisasikan... haih~ xtau la hajat tercapai ke x ni ha... huuu~~~ sedih2

Thursday, February 10, 2011

~kesedihan~

hmm, tiba2 rasa mcm sedih gila.. nak nangis la bagai2... haih~ xtau la kenapa... hmm, rindu kat bf sy... lama dah xjumpa... pastu, dah seminggu xbercakap ngan ayah saya.. nak tahu kenapa? biarlah rahsia... then, my bestie pon ada problem dgn family dia... dok ngadu ngan saya... hmm... sy pulak, nk mengadu ngan sapa? bila cerita benda2 yg serius, org dok main2kan pe yg kita katakan, mcm nk mrh je... tp, nk wat mcm mana? xsemua org akan paham apa yg kita rasa kn? haih~ masa gaji hr tu da spend duit nk byr ptpn.. pastu ada org terdesak minta tolong, sy tlg la dia.. bukan org lain pon.. skrg, sy dh dpt surat amaran ptpn sbb xbuat pembayaran lg... so, sape pulak nk tlg saya? hu~~

Sunday, February 6, 2011

~gila depress bila cuti hanya stay kat rumah.. then, tgg berdua je ngan mom.. pastu me dok sorg2 dlm bilik..~

Saturday, February 5, 2011

=)

baca ttg berita skrg ni, negara arab sedang mengalami rusuhan... tiba2 macam teringat, dulu ustazah pernah cakap, tanda2 kiamat, apabila negara2 islam musnah... so, macam terpanggil pulak nak cai tentang tanda2 kiamat... terbukak pulak satu blog ni yang entri pasal tanda2 kiamat... so.. mari renungkan... muhasabah diri..=)
----> "abg kat dapur tgh tgk tv"...

----> "ada kat depan tu ngan ank tgk tv depan"..

----> "ha'ah... kat umah de dua tv"...

---->"abg tgk cita binatang ni.... harimau, singa.... hehehheeh"...

-oh damn! i hate u! fullstop.

Wednesday, February 2, 2011

~Kenapa saya selalu -ve berbanding +ve?~

  1. sbb sy pernah dikecewakan and mengecewakan... so, bg saya, banyak yang dikatakan tu, lebih banyak drama daripada realiti kecuali kalo dah memang sesuatu perkara itu terjadi dan mempunyai bukti.
  2. sbb kepercayaan saya terhadap seseorang selalu dihampakan, diperkotak-katikan dan dipermain2kan.
  3. sbb harapan yang selalu diberikan kepada saya, hanya akan tinggal kenangan.
  4. sbb sy telah didik utk menghormati seseorang, atau menghormati pasangan, tp, bila pasangan tidak hormatkan saya, so sy akan mula menjadi -ve terhadap mereka.
  5. yg utama.. hati sy sebenarnya tersangatlah lembut... bila semua perkara negatif2 yg berlaku keatas diri saya sepanjang umur sy skrg ni, ni la yg membuatkan saya lbh bersikap -ve berbanding +ve... TETAPI, walaupun fikiran sy terlalu banyak memikirkan -ve, saya mampu bersikap +ve... so, ia xkan memberi kesan buruk kepada saya, mahupun org lain... sekian-

Monday, January 24, 2011

~belajar memasak~

itu la dia.. tajuk entri pon dah terang2 ckp.. gua kena belajar masak dah sekarang nie.. haih~ asyik kena bebel je... nak kahwin kena pandai masak... umur pon baru je 21tahun 2bulan... hahahah.. tp, xpe... utk kebaikan diri sendiri jugak...
so, today gua de belajar buat kek batik... hahaha... mesti korg yg pro masak, mesti dah gelak guling2 kan? sbb benda paling senang nak buat sebenarnya.. tp, kemalasan punya pasal la ni... MALAS kn penyakit yang paling teruk tapi, xde penawarnya lagi... hikhik.. xpe2.. i/allah akan hilang dah malas tu.. sbb dah ada minat nak belajar masak... setakat ni, kalo takat masak2 air tu, goreng2 tu, pandai la... ni nak belajar banyak lagi... kalo x, hari2 la kena bebel gamaknya...
nak tahu kena bebel dgn sape? ehem.... tettt~~~~

Sunday, January 23, 2011

#zaman sekolah part 1#

hai readers~
sila jgn gelak sampai terguling2 tgk gambar2 bawah ni...
ni la hakikat, gambar aq masa zaman sekolah2 menengah dulu...
hahahaha...

Ni gambar xingat masa form brape... form 3 xsilap... kat klang time ni.. sambut bufday d-la..

ni pulak gambar kat depan umah lama irma... time ni celebrate bufday dia.. ni pon time form 3 xsilap.. hee... tgk la aq yg chubby.. hahaha

ni pon time form 3.. ni bestie sy jugak masa sekolah kat rz.. hee... gamba ni time baru blk dr tuisyen kot... ntahla.. xingat dah... hee...

dua gambar kat atas ni xingat masa form 3 or form 4, rasanya masa form 4 sbb dah jd EXCO PBSM chapter klang 2006... hahahah... hitam gilO kulit den haa...

gambar yg sweet and chubby kat atas ni plak, masa prom nite 2007 xsilap.. time ni dah jd ex-exco dah... chubby gilo la masa ni... berat badan pon 60kg xsilap... hahaha

ni gambar masa graduasi form 5.. hee.. gambar xclear..

mesti pelik kenapa kawan2 aq lain2 kn? okay... masa form 1 aq sebenarnya sekolah kat STAJ, sama ngan dila, ema, ca.. bestie2 kat gamba 1+2 tu... pastu de skolah menengah baru bukak kat tmpt kitorg, kitorg pon bertukar la kesana masa form 2... so, kitorg sekolah kat SMKBBSS masa form 2...
pastu masa hujung tahun aq form 2 tu, ayah aq ajak pindah rumah asal kitorg balik kat kg idaman, iaitu rumah aq yg skrg ni, sbbnya sebelum tu kitorg duduk quaters kastam... so, masa form 3 tu, aq masuk la SMK(P) RAJA ZARINA... kat situ la aq kenal mereka2 ni... Fara, E, Dila, Huda, Aby.. so, kami pon menjadi la kamcing sampai sekarang...
tp, event aq ni dah pindah sekolah, aq masihlah berkawan baik sehingga kini dengan mereka2 yang membesar dengan aq.. hee... tp, de gak yg telah menghilangkan diri... peace..=)

Wednesday, January 19, 2011

  1. happy bithday mom! i love u
  2. penat gilo sbb smlm keje mlm and patient ramai
  3. esok semua org cuti thaipusam
  4. esok jugak bufday hby~ cmne ek? mlm ni keje lg... bantai tertido sampai 3ptg mcm hr ni, cmne nk buek?

Tuesday, January 18, 2011

kamu lebih suka pasangan kamu homatkan kamu kerana sikap berhemah kamu, atau takut kan kamu kerana panas baran kamu?
saya bosan dengan dunia remaja saya...

Thursday, January 13, 2011

~anak menantu xguna~

td ada seorang lelaki yang kacak bergaya dengan pakaian yang sangat kemas... mungkin kerja pon bagus... tp, ada ke patut dia xingt nama bapak mentua dia yang masuk ward... sampai depan kaunter, dia g tgk board nama patient... pastu dia call bini dia gamaknya... pastu dia tanya kami yang dok perhatikan dia ni... dia tanya..
si lelaki:"patient name ...... ada kat bilik mana ya?"
nurse: oh... bilik sekian....
si lelaki: "dia boleh balik kan hari ni? sy mahu ambik dia...
nurse: oh.. kamu ni siapa?
si lelaki: sy anak menantu dia...

haih~ xpaham.....

Friday, January 7, 2011

~kalau bukan sebab mak ayah, belum tentu korg berjaya la~

mana pergi tanggungjawab korang sebagai anak kalau dah mak or ayah korg sakit, masuk ward, korg just tau letak maid jaga, then korg dtg hanya sekali sekala? xpaham betul dengan perangai korg ni... mentang2 la mak or ayah tu dah uzur, korg pulak kaya and mampu nk gajikan maid, mampu nk bayar bil hospital berlama2, so.. korg biar je la mak korg tu dok berlama2 ek? event doktor dah bg bwk blk pon, korg nk jugak dia stay kat hospital kenapa? haih~ xpaham betul....

Tuesday, January 4, 2011

~kenangan itu menyakitkan~

kadang2 kenangan itu menimbulkan kerinduan yang amat menyakitkan.... hahahah... yeah~ mentang2 umur dah meningkat ke dewasa awal.... hikhik.. kalo xsilap la apa yang aq belajar dulu, 21tahun merupakan fasa permulaan menuju ke alam dewasa... so, kita panggil dia dewasa awal... hahahah.... betul! sangat xtipu... saya sangat merindui zaman persekolahan saya, usia keremajaan saya... dan semuanya yang membuatkan sy kerinduan gila~ dan saya amat merindukan kenangan yang mengembirakan... luv u mr.alwi!