~Selamat Datang~

Thursday, December 30, 2010

~tolong bantu saya~

kenapa sy jadi nurse ya? dah 3bulan... sekarang saya bertanya semula kepada diri saya sendiri... lg2 duduk medical ward.... kadang2 tu dah xlarat.... patient sampai 20 org satu wing... pastu kita sorg nk kena bg ubat dalam masa satu, 2jam.... then, time2 tu la doktor nk datang round... elok2 pukul 8 bg ubat, dah jd pukul 10... pastu bila dah lambat hanta troli ubat turun ke pharmacy, dorg pulak sibuk nk call2 ke apa.... pastu, kalo doktor yang datang round tu sorg je dlm satu masa tu xpe jugak... ni sampai 2,3 org... pastu semua nk buat changes 2,3 jenis ubat... kalo time tu pulak ada lagi pesakit baru masuk, memang sangat2 stress la... lagi nk insert branula la.. nak ambik darah la... nak bagi nebuliser la.... kadang2 balik umah pon jadi tak tenteram... terfikir balik pe yang aq buat sepanjang 7jan bekerja td, semua betul ke x? huuu~~~ camne ek?

No comments:

Post a Comment