~Selamat Datang~

Friday, December 17, 2010

~si tua yg romantik~

ptg semalam penat gila sebab ward bz dengan kapasiti pesakit yg ramai dan diikuti pulak dengan prosedur yang banyak, serta kemasukan pesakit baru yang ramai... haih~~ letih sungguh... tp, semalam, melihat gelagat mereka, membuatkan aq tersenyum sendirian, bertanya pada diri sendiri, adakan mampu aq menjadi seperti mereka satu hr nnt??

----->>>gelagat pertama....
ada pasangan si tua ni dalam lingkungan 50-60tahun, dimana isteri dia yang masuk ward sebab tekanan darah tinggi... then, lepas doktor buat round ptg semalam, dia dibenarkan pulang... si suami ni nk turun ke bawah la nk settlekn bil... dek kerana xmo tinggalkan wife dia alone dlm ward, sanggup dia amik kerusi roda, then bawak wife dia sekali turun bawah... bayar bil.. ambil ubat... then naik balik... haih~ sweet kn? then lepas tu, masa dia naik balik ke ward, husband dia rasa dahi wife dia, pegang tangan wife dia.... hmm.. sampaikan husband dia sggp berkali2 tanye aq ubat dia nk bagi berapa kali sehari, berapa biji? sampai suruh call tanya doktor utk confirm kn.... caring betul husband dia kn? sampai ke tua pulak tu....

---->>>gelagat kedua...
new case smlm admit ward dalam pukul 4lbh mcm tu... pasangan ni dalam lingkungan 60an.. sweet je bila dua2 jalan sama2... lepas tu, masuk je waktu solat dua2 jalan sama2 g surau... yang wat terharu, dua2 ni chinese yg convert tu islam... then, baru je selesai menunaikan haji.... tengok pasangan ni, mcm kwn2 je... duduk bersembang atas katil sama-sama.... berjalan g makan sama2... g surau sama2.... agak2... umur aq mcm ni, mampu lg x buat mcm dorg ni?

4 comments:

  1. sgt sweet =)
    Mudah mudahan dapat lalui bende mcm nie gak..

    ReplyDelete
  2. kompoM mampu! (time bercinta mmg laa leh cakap).. ;)

    ReplyDelete