~Selamat Datang~

Thursday, December 30, 2010

~tolong bantu saya~

kenapa sy jadi nurse ya? dah 3bulan... sekarang saya bertanya semula kepada diri saya sendiri... lg2 duduk medical ward.... kadang2 tu dah xlarat.... patient sampai 20 org satu wing... pastu kita sorg nk kena bg ubat dalam masa satu, 2jam.... then, time2 tu la doktor nk datang round... elok2 pukul 8 bg ubat, dah jd pukul 10... pastu bila dah lambat hanta troli ubat turun ke pharmacy, dorg pulak sibuk nk call2 ke apa.... pastu, kalo doktor yang datang round tu sorg je dlm satu masa tu xpe jugak... ni sampai 2,3 org... pastu semua nk buat changes 2,3 jenis ubat... kalo time tu pulak ada lagi pesakit baru masuk, memang sangat2 stress la... lagi nk insert branula la.. nak ambik darah la... nak bagi nebuliser la.... kadang2 balik umah pon jadi tak tenteram... terfikir balik pe yang aq buat sepanjang 7jan bekerja td, semua betul ke x? huuu~~~ camne ek?

Monday, December 27, 2010

~Eveyday~


~Setiap hari akan merindui suara dia, msj dr dia, senyuman dia, gurau senda dengan dia~



Thursday, December 23, 2010

~berdiam diri utk sementara waktu~

skrg ni tgh xde mood nk post entry kat blog... walhal banyak je benda nk cte.. cuma xde idea... lgpon laptop kesayangan masih belum ketemu charger.. hurm~ berdiam diri je la jalan yg ada.. xsuka nk menaip blog guna PC ni... button dia besar gedabak sgt... DISLIKE

Saturday, December 18, 2010

sedih

sedang kesedihan sbb kerinduan gila kat bf saya, then xjd pulak jumpa mlm ni... konon2 nk jumpa ptg... punya la excited mengelabah siapkan kerja cpt2, nk blk cpt2, nk jumpa him cpt2... tp, tu la org kata... kalo dah ada arah melintang, xdpt la nk menolongnya... haih~

Friday, December 17, 2010

~si tua yg romantik~

ptg semalam penat gila sebab ward bz dengan kapasiti pesakit yg ramai dan diikuti pulak dengan prosedur yang banyak, serta kemasukan pesakit baru yang ramai... haih~~ letih sungguh... tp, semalam, melihat gelagat mereka, membuatkan aq tersenyum sendirian, bertanya pada diri sendiri, adakan mampu aq menjadi seperti mereka satu hr nnt??

----->>>gelagat pertama....
ada pasangan si tua ni dalam lingkungan 50-60tahun, dimana isteri dia yang masuk ward sebab tekanan darah tinggi... then, lepas doktor buat round ptg semalam, dia dibenarkan pulang... si suami ni nk turun ke bawah la nk settlekn bil... dek kerana xmo tinggalkan wife dia alone dlm ward, sanggup dia amik kerusi roda, then bawak wife dia sekali turun bawah... bayar bil.. ambil ubat... then naik balik... haih~ sweet kn? then lepas tu, masa dia naik balik ke ward, husband dia rasa dahi wife dia, pegang tangan wife dia.... hmm.. sampaikan husband dia sggp berkali2 tanye aq ubat dia nk bagi berapa kali sehari, berapa biji? sampai suruh call tanya doktor utk confirm kn.... caring betul husband dia kn? sampai ke tua pulak tu....

---->>>gelagat kedua...
new case smlm admit ward dalam pukul 4lbh mcm tu... pasangan ni dalam lingkungan 60an.. sweet je bila dua2 jalan sama2... lepas tu, masuk je waktu solat dua2 jalan sama2 g surau... yang wat terharu, dua2 ni chinese yg convert tu islam... then, baru je selesai menunaikan haji.... tengok pasangan ni, mcm kwn2 je... duduk bersembang atas katil sama-sama.... berjalan g makan sama2... g surau sama2.... agak2... umur aq mcm ni, mampu lg x buat mcm dorg ni?

Thursday, December 16, 2010

saya berkata:

ingin menamatkan zaman bujang saya, supaya dapat mengurangkan dosa, cuma xtau bila... sebab duit tiada.. harta tiada.. and segalanya belum bersedia... hahahahha

Monday, December 13, 2010

~happy birthday syg~


happy birthday to my bestie...
ADILLA OTHMAN
~semoga panjang umur & dimurahkan rezeki~

Saturday, December 11, 2010

~utk KAMU yang sepatutnya~

kamu2 ni semua, tolonglah lupakan je saya... dah berkali- kamu call & msg sy wat xtau kn? sy xbls kn? kamu xphm2 ke maksudnya kalo dh mcm tu? kamu nk apa lg sebenarnya? jgn ckp rindu la... tu rubbish ok!
sbb kn kamu, sy jd takut tiap kali keluar dengan bf sy... kot2 tiba2 kamu keep on call sy, or msg sy, apa sy nk jwb ngan dia? kamu ni menyusahkan sy kamu tahu x?
kamu dah ada life kamu, and saya pon dah ada life saya.... so, what for kalau kamu nk call2 or msg sy pon? sy kalau boleh xnk marah2 awk ke, or biar bf sy call awak ke... ni bukan zaman budak2 lg... kamu tu pon boleh berfikir... cuba kalo gf kamu tu org keep on call je time kamu date or what... pe perasaan kamu? tlg la phm... just let me go... xpyh nk sibuk2 nak ambil tahu hal hidup saya.. sampai masanya, sampai je la kad undangan sy nnt...

Wednesday, December 8, 2010

~speechless~

seminggu dua ni, banyak menda berlaku... beligar2 dalam kepala ni... macam2 mengganggu fikiran sampaikan badan rasa letih sgt2.... biasalah, kalo otak kita letih, badan kita jauh lebih letih kn? hurm~~ speechless la dua tiga menjak ni.. haih... cmne ek? kadang2 tu rasa mcm mls je nk g keje... nk dok umah.. tido+tido and tido.... nk mkn pon xlalu rasanya... haih~.. berat badan pon dah makin turun nie... nk kata penat bekerja tu, kadang-kadang la kn... masih dalam proses percubaan... xpela... hopefully semua akan jd lebih baik la akan dtg....

Thursday, December 2, 2010

~precious moment~

semalam melepak bersama bestie2 sy... tiba2 rasa mcm kerinduan gila zaman2 budak hingusan dulu... hahah... dulu kita semua aktif bersukan kn? main alat musik, sampai jd wakil sekolah la bagai2... sedar xsedar, dr umur 9tahun dh kita berkawan until now kn? warh~ lama sungguh... tiba2 rasa mcm nk senyum sorang2, bila ingt2 blk kenangan kita dr kecik smpai besar.. hee=)