~Selamat Datang~

Monday, October 25, 2010

~1st day~

today 1st day kat medical ward. sgt penat coz smlm spend time with hubby.. then blk umah pon dh pukul 8.. iron uniform+itu ini, until 11pm baru tido... then pukul 5.30am pg dah kena bangun mandi + bersiap.. kul 6.30am kuar umah, tp kul 6.50am baru smpai ward.. itu pun mcm agak lmbt, konon2 ingat pagi tak bnyk kete, tp bnyk jugak rupanya... so, esok kena kuar lbh awal...

7am-4pm shift utk hari ni... penat gila kot seharian berdiri je... just boleh observed je untuk beberapa hari ni... kena biasakan diri dulu, baru la boleh buat macam2 kot... hurm~ bayangkan kalau korang kat tempat kitorg, berdiri je sampai pukul 10.30 dengar sister bercakap benda yang sama macam masa orientasi dulu, sampaikan dah naik pucat2 muka sebab hampir2 nak pitam+simptom2 nak hypo semua dah keluar... huuu~~~ PENAT... pastu, baru dia bagi rest, itu pun 20minit je.... elok2 aq ni jenis yang makan lambat, terpaksa makan dengan cepat... huhu... pastu dengan talk, talk and talk, sambil berdiri... ambik report pon selama 1jam pon berdiri... haih~~ lama2 jd nurse, bengkok la tulang belakang ni...

Balik keje, boleh pulak akak ajak g jusco jap amik kad apa ntah... sampai je rumah, tengok mak muka keletihan menjaga cucu sampai 4 orang... faiz+adam+caca tengah buas lak tu... jd hyperactive la diorang... kesian tengok mak... kalo la darah tinggi naik satu hari nnt, sbb marah2kan cucu, mcm mana la gamaknya... sepatutnya dalam usia macam ni, mak elok duduk rumah bersenang lenang dan sentiasa tenang untuk wat beribadah... hurm~~

No comments:

Post a Comment