~Selamat Datang~

Tuesday, August 31, 2010

~ceritera lama~

saya pernah sukakan kamu..
tp, dulu... 5tahun dahulu..
masa zaman sy sekolah..
mungkin juga hanya perasaan biasa..
atau cinta monyet antara kita...
itu hanya ceritera lama...
hubungan itu indah..
walau hanya seketika..
tp, ingat.. itu ceritera lama...
antara kita, dah tiada apa..
sudah 5tahun lamanya.. ia hilang meniti usia..
kini, saya punya cinta hati saya...
bukan kamu.. kerna kamu, juga punyai dia..
insan yang menyukai kamu, seikhlas hatinya...
saya cuma mahu, pergilah dr hidup saya...
buanglah segala harapan.. mahupun kenangan...
kerna saya, tidak mungkin berpaling..
utk kamu yg masih mengharapkan saya....
maaf... hubungan tidak mungkin boleh dipaksa..
walau selama mana, sekuat mana ingatan kamu terhadap saya,
antara kita, hanya ceritera lama...

*buat kamu H***** A*****, xpyh nk pretend yg kamu tu kuat nk tanye2 psl sy ngan bf sy, sbb at last, kamu juga perli sy.. sbb kamu skt hati kn? jeles? xpe.. xpyh nk cite yg kamu gado ngan gf ke, apa ke, itu bukan jalan utk kamu jumpa sy, jauh skali kuar dgn sy... maaf sbb sy xjwb call kamu, xbls msj kamu, sbb sy xnk..

Saturday, August 28, 2010

~Gila!~

Saya suka sgt bergayut telefon dgn kamu Mr.Love.. xkisah la sekejap mana hanya utk beberapa ketika... kadang2 selalu tersenyum sendiri bila teringat kn perbualan kita tu.. hee... menaip ni pon rasa mcm nk tersenyum simpul like crazy... hahahah... kamu suka wat saya happy kn.. thank Mr.love... hari tu.. tiba2 teringatkan kamu.. tersenyum la sorg2... tiba2 member perasan.. kamu ni napa cik baba? hee~~~ xde pape... hahaha.. malunya saya... lalala... nk mengendap gamba kamu jap~~ rindu la....

Tuesday, August 24, 2010

~insomnia~

  • kesian kat diri sy sendiri sbb mengalami insomnia sedikit. xboleh tido mlm+siang.. ptg2 baru leh tido.. b ckp, maybe sbb tekanan yg melampau.. atau mungkin juga kebosanan dah lama duduk saja di rumah...

  • sori kat b coz lately ni selalu xboleh tido+kdg2 jd hyperactive+perangai mengada2 mcm budak darjah 2+mengaco u xtentu hala... haih~ minta maaf dari hujung rambut ke kaki+maaf zahir & batin ye b... hee~~

  • bila dah xboleh tido mlm pe lg nk buat kalo bukan menghadap game or melayan fb 24/7 or menonton dvd twilight+cartoon berulang kali...

  • mungkin esok patut ke kedai buku mencari novel atau buku SUDOKU yg baru..

  • xhbs2 lg mengemas rumah+semakin mls sejak mengalami insomnia... hahahah

  • org lain dah siap dgn baju raya, baju raya aq plak baru hanta tempah td... terbaik..=)

  • tiba2 rasa mcm tersangat rajin nk pergi membeli kasut yg ke-4 utk bulan ni..=)

Saturday, August 21, 2010

~N.Y.F.A~














Him: syg, I nk futher study…
• Me: haa? Kat mana?
• Him: new York..
• Me: r u serius b?
• Him: yup…
• Me: how ur work?
• Him: ambik la cuti… xlama.. 3bulan je…
• Me: xpe ke?
• Him: act, dah meeting ngan bos i.. dia yg suruh sebenarnya..
• Me: hmm~~
• Him: nnt u buka NYFA k syg?
• Me: okey.. (3bulan.. hurm…sedih).. so, bila b nk g?
• Him: lama lg.. maybe on june or july…
• Me: so, lg 11 bulan?
• Him: ye syg.. kena kumpul duit dulu..
• Me: hee… okey la…



Wednesday, August 18, 2010

~apa yg patut sy rasa ekh~

kwn2 sy dah dapat keje.. tahniah buat leen, ila, kak tik n fasya yg da dpt keje kat hospital pusrawi.. tahniah kat wani n liyana yg dah keje kat putra medical centre sg.buloh... tahniah jugak kat juliati coz dah keje kat KPJ sg. petani, tahniah kat ahmad rabani dah keje kat dialisis seremban, tahniah kat atiqah matkhair yg dpt pggln interview dr hospital pantai cheras, tahniah kat intan syafinaz yg dgr cita dah keje jugak kat hospital di perak a.k.a kg halaman dia, n tahniah kepada budak2 tajaan jalilah, junaidah, irdayati, roslinda, haryati, hazimah, farhani, syakry, marhan, ghani coz xlama lg lapor diri xtau sama ada keje kat ippt or husm.. tahniah kat korg yg dah dpt keje awal...

hmm, mak ckp.. tu rezeki dorg... xpela.. kamu sabar je... nnt ada rezeki kamu, mesti kamu dpt keje jugak... diorang yang lain pon ckp mcm tu jugak... dorg kata, sabar... i/allah dpt keje... cuma xtau bila... tp, sy risau... banyak jugak la hospital yang telah sy hanta resume... tp, satu ppgln pon xde lg... kalo kamu kat tempat saya, kamu risau x..?

-->Hospital yg telah sy pergi utk hanta resume<--
universiti malaya specialist centre
assunta petaling jaya
arunamari klang
sri kota klang
pantai klang
salam medical centre
darul ehsan medical centre
KPJ selangor specialist hospital
hukm
sunway medical centre
kelana jaya medical centre
gleanegles hospital
kpj ampang
pantai cheras
pusrawi hopital

~banyak x?
so, smpai hari ni masih menunggu peluang+rezeki...
berharap and terus berharap...
kamu doakan saya okeh?
xsabar nk berkhidmat utk masyarakat.. heee

p/s:hopefully hr ni dapat call utk g interview..=)

Sunday, August 15, 2010

~estrogen or progestron yg patut diSALAHkn ni?~

*sigh~~~
*sigh....~~~
*sgt2 sigh....~~~

dulu---> bila pendiam, xbanyak ckp, pemalu, xfriendly, org cakap berlagak.. sombong.. + macam2 yang ditokok tambah utk jadi HIPERbola+METAfora je lebih.. sampai asyk kena tegur, jgn wat muka garang.. senyum la sikit...

skrg--> bila dah xpendiam, terlebih cakap, xblh nk control plak kdg2... smpai kn sume yg ckp jd salah... jd xkena.. haih~~ xterniat pon nk wat tersinggung... tapi, just sekadar cakap omong kosong je td... seperti konon2 mencurah kan air ke daun keladi.. tp, tu la...

***sigh~~
kadang2 xsalah kalo kita saling mengingat.. kalo semua nk berfikiran -ve je.. xtau la...



---------->skrg tgh xde mood.. sgt2...<------------------

Friday, August 13, 2010

~2nd Day PUASA~

semalam ambik anis kat airport.. cian anis demam... then kami plak terlewat cikit amek dia.. maaf ye anis.. jalan jem... then, g beli tiket utk anis... dia nk balik taiping terus... so.. tiket anis pukul 8.30 malam.... mmg anis nk blk after berbuka pon.... so, just nice la kn 8.30pm tu...
after berbincang, at last setuju nk makan dekat damansara... pukul 6.30pm kami dah ada kat kedai makan okeh! tersangatla awal... sementara menanti waktu tanpa melakukan aktiviti kat kedai makan tu... kitorg g la bazar ramadhan.. hikhik... masa beli kuih tepung pelita tu...;

peniaga: kak, akak isi la borang ni, ni ada pen.. akak isi nama, alamat + no telefon...

kami: nk buat apa?

peniaga: ni kak.. ada cabutan bertuah...

kami: haa? cabutan bertuah?

peniaga: betol kak... xtipu... tu akak tgk kat abg tu....

---> hahhahahah... budak tu mmg betol xtipu okeh... mmg ada sorg lelaki ngah pegang botol besar n ada banyak2 borang yang telah diisi dalam tu<---

kami: xpela dik... kami bukan org sini pon... terima kasih ye...

~~ntah2 hadiah cabutan bertuah dia, dapat kuih tepung pelita jugak... hikhik~~

best kn b.. 2nd day puasa dah spend time with u + anis.. berbuka puasa sama2... bergurau2 senda... thanks ye..=)

p/s:sy sedih kamu nk g NY utk smbg study...=(

~LIKE hasil kerja u~



--->Nk LIKE iklan ni sbb BF sy terlibat dalam pembikinan dia<---

chaiyok2 b! buat iklan banyak2 lg..=)

Thursday, August 12, 2010

~saya RINDU kat awk~

saya rindukan dia..
suara dia..
senyuman dia...
gurau senda dia...
lawak jenaka dia..
setiap pergerakan dia...
setiap kata-kata dia..
pandangan mata dia..
gelak tawa dia...
saya sgt rindukan dia...
maafkan saya...
hari-hari tau saya bukak facebook dia...
hari-hari tengok gamba yang sama..
copy beberapa keping utk simpanan saya...
heee~
saya SANGAT rindukan dia...
hari-hari tunggu panggilan dia...
mesej dari dia...
email ke... hahaha-->jgn harap, mcm la jauh kat oversea<---
okeh~~
rindu~~ FULLSTOP

~cantik vs TAK cantik~

~malam semalam g Jusco Bukit Tinggi~ saja jalan2 konon nk melawat kawasan+mencuci mata with my brother & sister.. membeli chipsmore utk ayahanda + membeli big apple utk me & anak2 buah di rumah yang semakin membesar+gemok~ ish2.. besar betol anak2 buah saya~~

---->nk dijadikan cerita<----
singgah la makan kat pizza hut... ada la 2 girls n sorg boy... girls tersebut sgtlah hot+seksi..

Bro: kalo kaki tu cantik nk pakai seksi2 xpela jugak...

sis: sebab xcantik la dia kena pakai seksi2...

Me: ala.. biasa la tu...

bro: masalahnye kaki berkupang2....
--hahahhaha---

sis: sebab dia xcantik la dia kena pakai seksi2.. kalo xseksi xdela org nk pandang dia...

Me: hurm~ ye la... kalo dia cantik mesti xpayah pakai seksi pon org pandang kn...

~kesimpulan di sini: jangan nk mengumpat org eh~~~ biarlah dia nk pakai apa pon... haih~

Wednesday, August 11, 2010

~ujian~

okeh! tahap kesabaran sy sgt2 diuji skrg neh..! sabar2.. bulan2 puasa ni.. tenang2...

~perhatian!~

kepada nombor2 asing yang ganjil, msg2 saya or call tanpa sy kenali nombor anda... panggilan anda tidak akan dilayan... sebarang kesulitan sila kesali sendiri.. saya xberminat nk kenal ke apa... -harap maklum-

~cantik~

tiba2 rasa macam sgt teruja tgk muka mereka2 yang cantik+menarik yg membuatkan hati tertarik nak jd cantik mcm mereka... yang natural beautiful okeh.. suci tanpa make up tp, terserlah kecantikan asli anda... aish... sgtlah LIKE tgk ur face..boleh x nk jd cantik macam awk jugak..=)

Tuesday, August 10, 2010

~kehidupan~

pernah x korg rasa menyesal ngan kehidupan? rasa mcm down gila.. mcm hr esok sudah tiada? Fizz... blh x aq jd mcm ko? dulu masa abg im meninggal, ko down gila babi smpai aq yg nk nanges tgk ko.. tp, skrg ko sgt la strong tanpa berpaling n menapak melangkah dengan gagah? ingat kn fizz dulu? kau sgt la down smpai hr2 ko menangis.. bercakap dgn gamba? hmm... tp, tu sbb abg im pergi menghadap Ilahi... tp aq? aq down gila... pernah satu tahap dulu aq down smpai buat hal sendiri, xbercakap ngan org, menjejaki alam kemurungan... ditemani ngan tido yg berpanjangan... disulami dgn air mata setiap malam...

hmm... aq takut.. aq takut benda yg sama berulang lg... aq xtau.. dr dulu lg.. aq xpenah ada keyakinan diri yg tggi... kdg2 aq berusaha.. n aq telah pon berusaha utk memuaskan hati semua... menjaga hati semua, smpaikan kdg2 hati aq sendiri xterjaga... tp, kita hanya manusia biasa... kita hanya mampu berusaha...

kadang2 kita sygkn sgt org tu kn... mcm2 kita dah buat.. tp, mgkn org tu xsedar? atau apa yg kita dah lakukan bukan seperti apa yg dia harapkan? bercinta itu menyakitkan? betul kn? aq tau.. sakit.. tp, xsemuanya sakit... bila ada pergaduhan yg membuatkan kita sakit... tp, pergaduhan tu la mengajar kita ttg hubungan... indahnya bercinta di saat kita bergelak tawa bukan? ye~ sgt indah... smpaikan kita sggp menghabiskan masa berlama-lama utk bergurau senda...

tp.. kenapa? kenapa kadang kala kita gagal mengawal emosi kita? mungkin satu hr nnt, di saat dia pergi dr sisi, kita akan menyedari.. meratapi... menangisi... menyesali dengan apa yg telah terjadi... hmm,kadang kala. kita alpa.. kita menunding jari dengan setiap perkara, sedangkan kita leka kesalahan tu datang dr kita... manusia.. perkara biasa kn? tp smpai bila?

pernah juga diri berkata2.. jom kita berhijrah.. merantau tanpa sesiapa? mungkin kita lebih tenang di sana... tp, hati pula berbicara.. jangan.. family masih ada... si dia pon ada... kenapa nk jauh dr mereka? hmm...xtau la... minda berkata; mungkin xlayak aq ni utk si dia, sbb tu, ada je yg xkena... hati berkata; baru lg... biasa la.. dua2 panas... minda kata; smpai bila? hati kata; saya syg dia... sy terima dia seadanya.. tp, itu hati saya.. hati dia?

Tuesday, August 3, 2010

~tekanan~

sy sgt tertekan bila dah almost 3weeks duduk di rumah..
sy seorg yg xblh duduk diam okeh!.. so sy xsuka berlama-lama di rumah...
masa nk keje dulu, mak ckp tggu la lps konvo... senang... nnt xpyh amik cuti...
tp, bila sy hr2 kuar merayap, berjimba bersama2 rakan, dia bising plak...
haih~~ xphm...
blh x kamu semua ni paham sy bosan dok di rumah sambil menghadap FB+sudoku+game sahaja setiap hari???
dr dulu lg, sy xsuka tgk tv... so, xkn sy nk tdo je spnjg hr??
ish...
cptla konvo... sy nk kerja..
xkisahlah kerja pe pon..
asalkan sy keje...
sy penat+letih ngan lifestyle mcm ni... huhu...~~