~Selamat Datang~

Saturday, May 29, 2010

~la..la..la..la~


ema, baba, juah..=)


Best pulak bila kwn2 sume sdg bercuti..

Hbs blaja pon ada…

Menunggu pggln degree pon ada..

Best rasenya bila lepak sama2..

Mengumpat sini sana..

Bergurau senda…

Teringat mcm zmn kita sekolah bersama2…

Kelakar plak rasenye…=)

*kn lg best kalo ecah, umy, intan, aida, dila, nana.. sumenya ada..=)

mcm masa kita kecik kenot dulu..=)

gamba 10 org kat kantin smkbbss dulu...

aish.. nsb la scanner aq rosak...

lama kn kita berkawan... dr sekolah rendah.. smpai la ke hbs blaja...

membesar bersama2 la kita ni kn... =)

Friday, May 28, 2010

~why~

kenapa rasa sgt sakit hati mcm nk mati? kenapa susah sgt sy nk memahami? napa hati dah mula tertanya2 itu dan ini? kenapa perasaan tu muncul lagi? kenapa nk baca msg td xhenti2? kenapa nk menangis, dan menangis lagi? stop it baba! smpai bila nk be like childish! arghh!!... sy xsuka bila dlm fikiran dh fikir semua yg negatif.. dah mula ada rasa down dlm diri... eh?! napa sume menda nk cte kat cni? kat blog ni? okeh! from now n on, blog adalah kwn baik sy... mostly kwn2 baik sy sume dah bz ngan life masing2... dah kawen, dah sebok bercinta, dah sebok bekerja.. smpaikn ada masa hanya utk beberapa ketika je.. okeh!

~hurt~

haa.. seronok sgt dr mlm td kn.. excited sgt smpai xtdo mlm.. bkn main fikir lagi nk pakai baju apa, nk buat pe.. nk kemana.. bkn main lg rindu melambung2 ke langit sampai hari2 nk tatap gamba, nk dgr suara... smpai teringat2 smua kenangan yg dah wat bersama walaupun x lama mana... smpai beriya2 bangun pg walaupun tdo sgt lewat mlm td... bkn main ceria lg pg ni nk jumpa si buah hati... at last.. msg, msg n msg... damn! menangis ko xhenti2.... terus letak phone kat tepi xnk bukak2 msg lg... terus menghadap laptop sambil mencurah2 air mata di pipi.. sakit! sakit sgt2... aish.. apa la malang sgt nasib... baru nk rasa happy.. nk out of stress... haa.. stress la lg hbs exam nnt.. hadap je la game time kepala xlarat nk menampung membaca lagi... call la kwn2 kalo ada yg sudi nk temani... hmm.. sakit.. airmata ni blh tlg berhenti x! damn!!!!

Thursday, May 27, 2010

~chubby~

semua nk ckp sy dah chubby..
aish..
gemok..
b pon sama jugak..
ckp sy chubby..
diet la mcm nie...

Wednesday, May 26, 2010

~Really Miss Him~

dah 10days....

MISS everything about u..

RINDU tau x...

sgt rindu!

*sigh...
kertas soalan pn.nita hilang!
ada 93 soalan...
aq dah jwb almost 30 soalan...
tp, xtau kertas jwpn yg aq dh buat, n soalan sekali ntah kemana!
xjumpa!
maybe kat kuis...
aisshhhh....
sgt2 damn!
penat tau nk crk jwpn... soalan dia bkn sng...
arghh!!!
tensen2....

Tuesday, May 25, 2010

~Kursus Kahwin~

Korg sume dah g kursus kawin?
hahahahahha....

selak punya selak gambar2 lama...
terjumpa lak gambar2 ni...









































*Nie beberapa pics kitorg time kursus kawin hr tu..
okeh.. bkn sengaja nk amik kursus ni awal2.. just sbb kursus wajib diambil oleh semua student kuis yg nk bergraduasi... so, kami pon amik la kursus pembangunan keluarga a.k.a kursus kawin anjuran kuis+jais nie....

*hee... sijil dah ada.. xpyh nk pening2 amik kursus lg... lalalala

*sila jangan beranggapan yg kami mmg bertudung labuh spt ustazah.. hehehe... ni sume gara2 kursus.. kalo xikut etika, xdpt sijil.. n nnt xblh bergraduasi.. aish... ni la dia kolej islam.. dah mcm dok asrama sekolah menengah dah etika dia...

*tibe2 mcm rindu plak korg2 kwn2 di KUIS.... dah nk hbs blaja dah rupanya kita nie...

Monday, May 24, 2010

~Give & Take~

*Sigh...
X seperti kebiasaan..
mcm hari2 yg lps...
selalunya, bangun je pg2..

~~text~~
Mr: gud morning love! stardy!

xpon....


~~phone call~~
Mr: syg bangun... dah pg ni.. g mandi... study....!

*okeh.. bangun pg ni, senyap!
without anything...
xde call, xde msg.. bangun dgn sendiri...

~~text~~
Me: moning b!
--senyap--

~~phone call~~
Me: Hmm, b ngah keje ke?
Mr:haa... keje2..
Me: okeh, xpela... bye...
...........

okeh! sila jgn bertanggapan yg bukan2...
Mr.Soya sy sedang bz skrg ni... start today(from last nite actually) until end of jun...
b nk shooting 4 documentary eh... xpela...
me kena study kn.. so, me pon kena bz too,,...
so, kita sama2 la bz... tp, b ckp kita "dekat di hati...=)" hopefully so...

*okeh dear,
keje elok2.. xmo stress2... jaga kesihatan... i tau u sgt komited ngan ur work..
wish me luck 4 my exam on 23th of june...
sbbkn u dah start bz, i kena la busy study sbb dah xde sape nk ngomel2 ngan i..
hee...
u asyk marah me xnk study je kn....
okeh, kali ni study.. betul2 study... sbb xleh nk kaco u when u tgh bz...
nnt i kena marah..=(
tp,xpela...
kita kena give and take kn...

*do the best!

*chaiyok2!

Sunday, May 23, 2010

~Tahniah~

  • tahniah to abg wady & kak seed coz dah selamat bertunang lps zuhur td..=)
  • tahniah juga kat kak amy sbb nk kawin on jun nnt..=)














  • tahniah juga kat eda sbb nk kawin juga on jun nnt..=)










  • dan saya? bila lg? lalalala

Saturday, May 22, 2010

~Istimewa~

Salam...
untuk semua..
terutama sekali kaum wanita.. yang sgt istimewa..

hikhik... gila formal la.. hahahah
actually baru hbs kursus laktasi selama 3 hari...
kursus laktasi ni kaitan dengan penyusuan susu ibu..
pe la salah kalo de ilmu, kita smpaikan kat sume kn?

okeh... pada kaum2 ibu.. bakal ibu.. or bakal mengandung lg...
kita sebagai org perempuan sgt kaya... lalalala...
kita dianugerahkan 2 kilang susu, yg xperlukan modal or apa pon...
tp, menghasilkan khasiat yg sgt tiada tandingannya...

susu ibu sgt banyak khasiatnya.. antara kebaikan2 yg ada:
Untuk bayi :
• Susu ibu membekalkan nutrien yang terbaik untuk bayi anda.
o Ia mengandungi nutrien dalam kadar yang mencukupi.
o Kandungannya berubah mengikut keperluan bayi yang sedang membesar

• Susu ibu, terutamanya kolostrum(kolostrum merupakan susu yg 1st skali kuar dr nipples ibu, dia berwarna kuning okeh... separuh kepercayaan mengatakan itu susu basi, tanggapan itu sgt2 la salah... kolostrum mempunyai sgt banyak khasiat terutama skali imunisasi semulajadi yg xterdapat dalam mana2 susu formula..) , so, ia akan menguatkan sistem imuniti bayi anda.
o Ia melindungi bayi dari jangkitan seperti cirit birit, selesema, bronkitis dan
radang paru-paru.

• Susu ibu mencegah berbagai masalah alahan seperti asma, ekzema dan kolik bayi
• Susu ibu mengandungi nutrien tertentu yang amat kritikal untuk perkembangan otak.
Ia membantu dalam meningkatkan kecerdikan anak anda.

• Ia tidak mudah tercemar dibandingkan dengan cara penyusuan lain.
• Susu ibu mudah diperolehi pada suhu yang betul setiap masa. Oleh itu ia Tidak susah
untuk disediakan(haa.... xyh susah2 nk bwk air panas la, susu tepung la, itu la, ini la...)

• Ia memberi keselesaan dan keselamatan emosi kepada bayi.
• Ia memberi peluang kepada ibu dan anak untuk berinteraksi sepenuhnya dan
meningkatkan hubungan kasih sayang antara ibu dan anak. hasil dr penyusuan yg ekslusif akan merapatkan hubungan ibu ngan bayi smpai ke dewasa okeh...

Untuk ibu, penyusuan susu ibu
• membantu mengecutkan rahim dan mengembalikannya kepada saiz yang asal dengan
cepat serta mengurangkan pendarahan selepas bersalin.

• membakar kalori dan mengembalikan bentuk badan asal anda dengan cepat.
• mengurangkan risiko kanser payudara dan kanser ovari.
• menjarakkan kelahiran jika mengamalkan penyusuan ibu secara sepenuhnya(ekslusif)

Lain - lain kebaikan
• Tidak memerlukan perbelanjaan dan bekalan susu sentiasa ada.

• Baik untuk persekitaran kerana tidak memerlukan botol, tin dan kotak-kotak.

bagi ibu yg bekerja, ia bukan satu alasan okeh...
susu ibu boleh diperah dan disimpan sewaktu ibu di pejabat..
so, blk msh lg blh bg bayi tu susu ibu ngan menggunakan sudu atau syringe..
susu ibu blh simpan dlm peti ais dlm tempoh beberapa bulan mengikut suhu yg ditetapkan..
okeh... untuk dapatkan hasil kebaikan yg seperti di atas ni, sila menyusukan bayi anda secara ekslusif dari lahir sehingga usia 6bulan dan diteruskan hingga usia 2tahun...
makanan pelengkap boleh dimulakan pada usia 6bulan...
elakkan bagi puting tiruan atau botol susu utk elakkan bayi keliru ngan puting ibu...
sbnrnye, kalo kita bg botol susu, bayi lg senang dpt jangkitan sbb bila kita cuci dgn air yg xpasti bersih atau x, or kita letak merata2, kn dah terdedah pada mikroorganisma...
n bila bayi hanya susu badan, dia perlu berkerja sbb kena menghisap baru mendapat susu, baru la otak dia jalan...
kalo bg botol susu je, dia just baring, tadah je mulut, then susu pon keluar, kn jd mls.....
mmgla minum susu formula tu, nmpak baby gemok, konon2nya sihat.. tp, hasilnya berbanding ngan bayi yg menyusu susu ibu sahaja?

ok la...
dah sgt panjang lebar...
fikir2kn la...
wat pilihan yg terbaik...=)

Tuesday, May 18, 2010

~~Mr..~~

ha!
i dah lama x on9.. tiba2 on9 td, tgk profile pic u gambo ni..
hmm, nape mcm cute? (sila jgn berbangga ye b)
hakhak.. gamba bila? masa muda2 dulu eh?
hee... terasa mcm rindukn u plak...

*okeh! ni bf sy.. pd kamu sume.. kamu nk sy bahagia kn? okeh.. sy agak bahagia wat masa ni... hopefully bahagia smpai bila2..
ni Mr.Soya Bean sy.. muda2 mmgla xnmpak mcm soya.. lalala... hikhik..
(sila jgn mrh sy ye bb)
*thanks bb sbb kamu sgt memanjakan sy.. smpaikn sy sgt rindukn kamu... ececehh... baru2 mmg la.. kn bb? hakhak
*kenapa la sgt rajin melayan karenah i kn... tu la.. sape swoh nk bercinta ngan ank bongsu mcm me nie... tp, xpela... thanks sbb wat me happy lately ni...

*sila jgn lupakan sy okeh walaupun sy tau ada yg sdg berusaha mndptkn kamu..
*sy percayakan kamu, sila jgn hilangkan kepercayaan sy mcm mereka yg dulu...
*sweet sgt bila kamu jaga sy.. aish.., kamu penyayang bb... betol.. xtpu.. hahaha

**semua ni sampai bila agak2nya Mr.Soya Bean?**

Monday, May 17, 2010

~Carl's Jr~

Td kita mkn kat sini kn Mr. soya bean?
ni kali pertama i.. tp, berpuluh2 kali kot bg u... sbb u suka...=)
kalo i gemok, jgn slhkn i tau... u yg ajar i mkn kat cni...
n u asyk ckp lapar...
tp, smpai je cni u senyap...
u dah sgt lapar smpai xbercakap kot... hahahha
heee....
xpe, kalo u gemok pon i xkisah...
gemok kn comel....
lalalala... gemok cam ery... hikhik
cute sgt...
lalalala...


syg je i xamik pic td....
kalo x, blh tnjuk yg u ni kuat mkn kn... hahahha
tp, xpe... google kn ada...
ni pic mcm burger yg u mkn td kn?
haa.... betol...
tp, burger u lg besar...
kn2?

and yg ni favourite u kn?
sedap..=)
maybe blh jd favourite kita...=)
so, kalo i gemok, or kaki i gemok, jgn slhkn i tau...
u yg ajar i mkn benda nie....
kn....

**hmm, nape pic sosej yg i mkn td xde?? haa... i xmkn eh td? i tgk u je ke?
hahahha... jgn hrp la kn... hikhik... just xjumpe je pic mknn yg i mkn td...
warh! tibe2 mcm lapar lg... mcm nk lg jew...
hmm... Mr... blh kn?
apa?
t u nk blanje lg???
yesszz!
okeh.. terima kasih ye Mr. Soya Bean...




Sunday, May 16, 2010

~Miss all of u~

aha... thank kat Eliana Aziela coz rancang nk kuar bersama, kat rozaida suhela sbb ada kete, kat epul sbb menjadi pemandu xbertauliah.. kat atin, achik n fizz juga...
kenapa ek aq ckp thanks? sbb aq windu bangat sama kamoo bdk2 bilik aq... tu yg utama la.. yg kedua sbb org2 kat umah asyk tanye bila nk lik kuis? aish.. sedey.. mereka bosan gamaknya tgk muka aq kat umah... n yg ketiga sbb nk hilangkn stress... maklum la.. nk exam penting.. dpt lak bf yg sgt2 terbaek memaksa sy study... alololo... b jgn mrh yerp! mana la xstress... gangguan anasir2 luar lg... aish... nasib la kamu2 ni sume sgt best.. wat sy happy walaupun sy sgt mengantok+xbrape nk sihat+batok2... aish... seronok! tu je yg mampu nk ckp.. akan merindui kamoo sume lg.. kwn smpai mati okeh! aq kawin nnt korg xdtg, aq merajuk! hahhaha... thanks jugak kat awis sbb sggp tggu kami dtg ke mc'D bangi... btw, fizz xupload gamba2 kami mlm tu lg.. so xleh nk berbangga di sini.. ececehhh... xbek bangga2...

Friday, May 14, 2010

~Rumit~

kenapa ckp mcm2 kat sy? mrh2 sy? maki2 sy? slh sy ke benda ni sume jadi? kenapa kamu tipu sy? kenapa kamu sorokkan dr sy? kenapa kamu pggl pompuan tu sama ngan pggln kamu kat sy? so, sy ngan pompuan tu sama la tarafnya?

eh! sudahlah.. sy penat! kamu yg buat perangai, kamu nk ckp sy mcm2.. kamu kata sy tipu perasaan kamu,... sengaja permainkan perasaan kamu... gila ke apa? kalo sj nk main2kn kamu la, xde makna sy nk setia menunggu kamu sejak 3tahun lps...

sekarang napa baru nk menyesal? sbb kamu dah rasa kehilangan? sbb kamu xpercaya yang sy sggp wat kptsn cmni? sbb selama ni hanya hanya berdiam diri ngan karenah kamu? memaafkan kesalahan kamu?

ye! sbb sy berdiam diri la, terkumpul semua ni menjadi dendam dlm diri... memberontak xtentu psl bila kamu wat perangai lg.. n akhirnya ni la jln yg sy pilih... dah! sy, xmintak bnyk.. cuma terima kptsn sy... bg peluang kat sy utk cuba rasa bahagia ngan org lain... yang mungkin akan lbh mengambil berat ttg sy... bkn mengabaikan sy mcm yg kamu buat...

thanks! at last kamu ckp, pergilah... jangan berpaling... walaupun terserempak, larikan diri... hmm.. tu yg kamu nk... akhirnya kamu redho.. thanks... sy cuma mau kn kebebasan.. mgkn ada yg lbh memahami kamu berbanding sy... mgkn perubahan yg kamu jnjikn tu, utk org lain... utk org yg lbh berhak... dan sy, biarlah sy pilih jln sy...

Thursday, May 13, 2010

~~I Just Want..~

Ok.. I just want...

Apa yg sy mau?

heee.....















boleh x saya dpt bf mcm edward? warh..! sgt2 teruja kowt... hee.... kenapa ekh edward? sbb dia sgt romantik walaupun muka dia garang... dia sgt sygkn bella... dia sggp watpe pon utk bella... sgt2 kagum tgk edward selamatkan bella masa bella diserang vampire yg jahat... edward sgt sygkn bella walaupun bella seorang manusia biasa, n dia pula seorang vampire.. yesz! paling penting, edward sggp mati bila tau bella jatuh sungai n konon2nya "mati".. dia sggp nk mati jugak walaupun vampire xblh mati... hahahah.. nasib la alice cpt slmtkn bella... xjd la si edward tu mati lps jumpa bella.. cite ni sgt romantik.. ~~sila la tgk twilight new moon utk kepastian~~ xkn menyesal.. warh..!!! romantik siot.. sgt2 teruja...








boleh x sy dptkn cinta yg ikhlas? hanya untuk sy? bkn omongan kosong, bkn berkongsi, atau hanya lakonan semata2?















boleh x kita berjanji setia? take care of each other? trust each other? love each other? from bottom of our hearts?















boleh awk jaga sy mcm awk jg diri awk? keluarga awk? brg ksygn awk? blh x? kalo sy jatuh, awk nk jatuh ngan sy? awk nk tlg sy? atau awk nk biarkan je? awk nk tegur x slh silap sy? atau awk nk biarkan je sy ntah kemana?
















sy cuma nk awk sygkn sy smpai bila2, seikhlas hati awk... biarlah awk xde rupa, xde harta(
tu sume leh carik,hehehhe), tp awk jujur ngan sy.. terima sy, keluarga sy, dan semuanya ttg diri sy...
hee... kalo kamu romantik mcm edward td, bagus jugak.. hahahha.. nnt blh cita kat ank cucu kita...


Tuesday, May 11, 2010

~move on baba.. asyik main jep!~

saya perlu habiskan baca buku ni sebelum isnin
~~hee.. relax baba.. novel blh hbs~~
hahaha....
saya juga perlu siap jawab kertas soalan ini sebelum jun...


dan juga yang ini semampu yang boleh...


~Zabarnursila Zakaria~
  • jgn main2 lg...
  • LJM tu sgt penting tau..
  • penentu masa depan...
  • jgn buang masa okeh...
  • move on..
  • study baba!
  • study!!

~SEMALAM~

mlm semalam, kamu dah xmsj sy..

dah xde ucapan "i miis u"..

kamu dah lupa ye?

atau penantian kamu dah berakhir?

mungkin kamu dah sedar..

dah ada kekuatan diri..

xpela..

thanks...

Monday, May 10, 2010

~tenang~

thanks sbb dah x msg2 sy lg...
ugut mcm2...
call mrh2...
sy tau, awk menyesal..
tp,...
sy xmampu nk memaksa diri utk teruskn hubungan ni...
awk sendiri sedar kn kenapa sy jd mcm ni...
betol kata awk, jgn janji syg smpai mati...
tp, hati sy awk xtau kn....
walaupun syg smpai mati, sy dah ikat ketat2.. simpan jauh dlm lubuk hati....

sy..
takut...
xsanggup nk hadapi tekanan lg...
3tahun, bkn masa yg singkat...
mcm2 sy dah berusaha...
hanya utk menjadi yg terbaik...
tp, harapan sy sia2....
skrg...
kamu nk paksa sy...
kembali kpd kamu semula...
tp,,,,
kamu xtau dlm hati sy....
kekuatan yg ada masa kamu tgglkn sy dulu, dah hlang ntah kemana....

bkn xblh sy terima kamu semula....
cuma...
cukuplah...
mgkn smpai cni jodoh kita....
awk pernah ckp..: "pergilah crk bf yg lbh baik..."
awk sendiri jgk ckp dah xsggp ngan sy...
kenapa?
kenapa tergamak awk ckp mcm tu kat sy?

skrg....
bila sy nekad ngan keputusan sy,
kenapa awk nk mrh2 sy?
awk xkesian kat saya?
awk nk sy terima awk sbb terpaksa?

hmm....
syg xsemestinya memiliki....
dulu awk pernah ckp mcm ni kat sy....
so...
bg la peluang kat sy....
utk rasa bahagia....
mencari org yg blh memberi perhatian kepada sy...
menyayangi sy...
seikhlas hati, jiwa & raga....
biarlah kalo muka dia xkacak mana pon...
sy cuma nk gembira....
dan bukan org yg hanya pandai menipu & bermain dengan kata-kata....

Sunday, May 9, 2010

~~selamat hari ibu~~

Selamat Hari Ibu to my mum...
Esah Bt Baserah


saya syg ibu saya

juga selamat hari ibu kepada kakak2 saya yang telah menjadi ibu...
kak yong
kak ngahkak lang

Saturday, May 8, 2010

~~hahaha.. ingin mencuba yg baru~~

hikhik...
sudah bosan dengan yg lama...
sudah deleted myspace... friendster... tagged... hanya kerana sudah bosan...
masih ada yang tinggal.. cuma facebook saja... hakhak...
so... mencuba yang baru.. mengisi kelapangan...